Strafrechtelijk onderzoek New Surfin afgesloten

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

14 April 2021 20:41

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de NDP-fractie laten weten geen redenen te hebben om het strafrechtelijk onderzoek voort te zetten in de kwestie New Surfin. Geconcludeerd is dat de uitgesproken verdachtmakingen niet zijn bewezen.

De parlementaire fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) had aangedrongen op dit onderzoek, waarbij verdachtmakingen waren geuit tegen de ministers Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking én de VHP-toppers Rajen Pahladsingh en Sarwankoemar Badjalala.

In de brief laat het OM weten dat na belangrijke informatie te hebben gekregen van de minister van Financiën en Planning het nodig is geweest het onderzoek in te stellen. Het resultaat daarvan is vervat in een dossier, waaruit door het OM wordt geconcludeerd dat de uitgesproken verdachtmakingen niet zijn bewezen en er daarom geen redenen zijn om het strafrechtelijk onderzoek voort te zetten.

Specifiek is gebleken dat geen van de door de NDP genoemde personen handelingen hebben gepleegd die enge strafrechtelijke verdenkingsgrond opleveren. De fractie had gesteld dat beide ministers bij de oprichting van New Surfin in de fout zijn gegaan. Ze had ook president Chandrikapersad Santokhi aangeschreven en hem ervan verweten dat hij als hoofdverantwoordelijke in het land niet heeft ingegrepen.

Het OM laat de NDP weten dat in het onderzoek ook personen als Viren Ajodhia en de notaris Dewnarain Kalisingh zijn gehoord. Volgens de NDP heeft dit duo een belangrijke bijdrage geleverd in de kwestie New Surfin. Eerder had De Nationale Assemblee zich al op het standpunt gesteld dat er bij de oprichting van de naamloze vennootschap geen strafbare handelingen zijn gepleegd.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel