President Santokhi: “Geen devaluatie op komst”

President Chan Santokhi. Beeld: CDS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

14 April 2021 19:35

Voor mij lezen

Geruchten als zou er een devaluatie op komst zijn, zijn door president, Chan Santokhi, weersproken op een vanochtend gehouden persconferentie. Het staatshoofd gaf hiermee antwoord op een vraag gesteld door Suriname Herald. Hij waarschuwde om niet in te gaan op geruchten.

Verder stelde de eerste burger dat er een pakket van maatregelen is samengesteld om de noden van de samenleving te verlichten. Hij zei dat de regering in staat is om binnen de regeerperiode van vijf jaar 75 tot 80 procent van de gedane beloftes in te lossen. Ook aan de koersbeheersing wordt gewerkt.

Voor sociaal zwakkeren en de werkende klassen komen er koopkracht verlichtende maatregelen. De uitkering voor AOV’ers zal worden opgetrokken van SRD 525 naar SRD 750. Hetzelfde geldt voor de tegemoetkoming voor personen met een beperking. Dit bedrag zal worden bijgesteld van SRD 375 naar SRD 500. Verder zal de achterstand in de AKB-uitbetaling worden ingelopen. Ook blijft de heffingskorting van SRD 750 gehandhaafd.

Het Herstel- en Stabilisatieplan is af en zal binnenkort in het parlement behandeld worden. De president stelde dat hij vóór zijn verkiezing tot president geen loze beloften heeft gedaan, maar het volk heeft geconfronteerd met de realiteit van dat moment. Hij zei dat zijn uitspraken nodig waren om het vernietigende en corruptieve beleid weg te stemmen.

Naomi Hoever

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel