135 lockdownovertreders in het weekend opgebracht

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

14 April 2021 19:12

Voor mij lezen

In het weekend van 9 tot en met 12 april zijn 135 lockdownovertreders overgebracht naar de hal van de Politieacademie. Er waren ook 37 vrouwen erbij. De politie werd bijgestaan door leden van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en het Nationaal Leger. Zes lockdownovertreders, van wie drie vrouwen, zijn vreselijk tekeergegaan tegen de ambtenaren. Twee militairen, die ook tot lockdownovertreders behoorden, werden overgedragen aan de Militaire Politie.

De overgebrachte overtreders waren personen die zich zonder valide reden op de openbare weg bevonden. Op de Coesewijnebrug werden de Nederlander Dwayne M. en Arcinio N., beide 31 jaar, aangehouden. Op Dwayne werden er na een ingesteld onderzoek twee busjes lachgas aangetroffen en in beslag genomen.

Naderhand bleken de busjes leeg te zijn. Zijn metgezel Arcinio had ongeveer 40 gram marihuana en een digitale weegschaal bij zich. Zowel de drugs en de digitale weegschaal werden in beslag genomen.

Volgens verklaring van Arcinio had hij de drug bij een Braziliaanse man in het binnenland gekocht, waar hij te werk gesteld is. Beide mannen werden aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Dwayne na verhoor heengezonden, terwijl Arcinio in het belang van het onderzoek in verzekering is gesteld.

Van tien overtreders, die niet in het bezit zijn van een rijbewijs, werden hun voertuigen weggesleept naar een plaats van berging. Deze tien personen kregen de lockdown boete opgelegd en de boete voor het rijden van een auto zonder rijbewijs. De samenleving wordt gevraagd om de COVID-19-maatregelen in acht te blijven nemen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel