ExxonMobil Guyana verlaagt olieproductie drastisch

Het olieproductieschip Liza Destiny.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

14 April 2021 18:30

Voor mij lezen
loading foto
previous Het olieproductieschip Liza Destiny. next


ExxonMobil heeft zijn productie in buurland Guyana met 90.000 vaten teruggebracht tot 30.000 vaten per dag. Het bedrijf kampt met een ander probleem met het gascompressorsysteem aan boord van het olieproductieschip voor de kust van Guyana. De productie bedroeg dagelijks 120.000 vaten.

"Toen we de laatste testfase van de opnieuw geïnstalleerde flitsgascompressor en andere componenten van het systeem op de Liza Destiny FPSO uitvoerden, kwamen we een bijkomend probleem tegen met de uitlaatdemper", schrijft het bedrijf in een verklaring.

In de verklaring werd opgemerkt dat een team van SBM Offshore, MAN Energy Solutions en ExxonMobil ter plaatse is om reparaties te beoordelen, met ondersteuning van technische experts in Europa en de VS.

"We hebben de productie teruggebracht tot een minimumniveau dat de vorming van hydraten in onderzeese systemen vermindert, gasinjectie en brandstofgas naar de stroomgeneratoren handhaaft en flare minimaliseert." Het bedrijf zei dat relevante overheidsinstanties op de hoogte zijn gebracht en dat ze blijven samenwerken met ambtenaren om de volgende beste stappen te bepalen.

"ExxonMobil Guyana is buitengewoon teleurgesteld over de ontwerpproblemen en de aanhoudende ondermaatse prestaties van deze eenheid, en zal samenwerken met de apparatuurfabrikant MAN Energy Solutions en de scheepsexploitant SBM om de situatie recht te zetten." Het voegt eraan toe: "Deze prestatie is lager dan de wereldwijde verwachtingen van ExxonMobil op het gebied van betrouwbaarheid."
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel