Milieu-inspecteurs leggen werk weer neer

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

14 April 2021 14:52

Voor mij lezen

PARAMARIBO - “Er zal aan niemand dispensatie worden verleend”, zegt voorzitter David Bakker van de bond van de milieu-inspecteurs bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg over de verscherping van de acties. Een gevolg is dat bijvoorbeeld het Ship Sanitation Certificate, waar alle vrachtschepen die de haven binnenkomen over moeten beschikken, niet wordt vernieuwd. Bakker: “De schepen zijn genoodzaakt ergens anders te gaan om hun certificaat te vernieuwen of moeten blijven wachten voor de kust tot onze staking is opgeheven.”

Doordat de port health officers ook in actie zijn - zij zijn verantwoordelijk voor de gezondheidscontrole bij de verschillende grensposten en ingangen van het land - is de kans reëel dat vracht of andere lading veel later binnenkomt, waarschuwt Bakker. Verder komt de controle op de Braziliaanse schoeners weg te vallen, wat ook niet zonder gevolgen blijft. Bij de vorige staking zijn ongeveer 33 schoeners opgehouden voor de kust. "Maar de mensen aan boord vinden dan andere manieren om toch aan land te komen, zonder dat ze zijn gecontroleerd op onder meer Covid-19", aldus Bakker.

De milieu-inspecteurs zijn er boos over dat de overuren, daterend vanaf 2018, nog steeds niet zijn uitbetaald. De werknemers eisen dat het geld vóór eind van deze maand op hun rekening staat. De bond heeft vernomen dat de overuren niet zijn meegenomen in de begroting van april 2021. "We zijn moe om constant te blijven inleveren, terwijl wij ons ook inzetten tegen de strijd met Covid-19."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel