Huize Ashiana heeft nieuwe leiding

Minister Ramsaran bij zijn aankomst in Huize Ashiana. Foto: Sozavo
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

14 April 2021 13:33

Voor mij lezen

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft op 12 april samen met directeur Melitia Sentilia van Sociale Zaken, de nieuwe directeur, Brenda van Daal en het nieuwe bestuur van de Stichting Beheer en Exploitatie Bejaardentehuizen (SBEB) van Huize Ashiana geïnstalleerd. Huize Ashiana is niet meer weg te denken binnen de samenleving, vanwege het nobele werk dat zij al meer dan veertig jaar verricht.

Niet alleen in de vorm van huisvesting, maar ook de kwalitatieve verpleging en zorg die worden aangeboden aan de seniorenburgers. Voor minister Ramsaran is het belangrijk dat de seniorenburgers hun oude dagen op een goede wijze doorbrengen, aangezien zij een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan de opbouw en ontwikkelingen van Suriname. “Vandaar het ministerie van Sozavo zijn uiterste best doet om ervoor te zorgen dat de garanties voor een beter bestaan worden voortgezet.”

De bewindsman bedankte de aftredende interim-manager, Christien Alspeer, en het aftredende bestuur voor de geleverde diensten. Voor zowel Ramsaran als Sentilia is deze aangelegenheid een bijzonder moment. Zij spraken de nieuwe directeur en het bestuur de moed in om op een professionele wijze, leiding te geven aan het tehuis.

Minister Ramsaran feliciteerde de nieuwe directeur met de nieuwe uitdagingen “U stapt in de rijdende trein. Het is geen makkelijke taak om leiding te geven aan een verzorgingsinstituut. Het vergt veel moed, inzet en vooral in deze tijd heel veel creativiteit,” zei de minister. Directeur Van Daal merkte op, dat er heel veel uitdagingen zijn. Echter benadrukte zij dat ze samen met het bestuur en personeel bergen zal verzetten om huize Ashiana tot verdere hoogtes te brengen.

Het nieuwe bestuur van de SBEB bestaat uit voorzitter Erny Landveld en de leden Moejinga Aboikoni-Linga (Sozavo), Ritesh Dhanpat (Volksgezondheid), Johannes Aviankoi, (Algemene Bond van Personeel), Lonita Djojotaroeno-Berika en Widiawatie Sitaram.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel