Brunswijk kondigt hard optreden aan tegen verruwde criminaliteit

Vicepresident Ronnie Brunswijk. Beeld: GOV TV
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

14 April 2021 11:41

Voor mij lezen

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft in niet mis te verstane woorden zojuist gezegd, dat de regering niets aan een toeval zal overlaten om de verruwde criminaliteit de kop in te drukken. “Ik heb de minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi reeds de opdracht gegeven om hard op te treden,” sprak een strenge Brunswijk. Ook de verkeerscriminaliteit baart de vp zorgen.

Hij zei dat de politie samen met het Nationaal Leger zal optreden tegen de verruwing van de criminaliteit en er mogen meer patrouilles van beide eenheden worden verwacht. “Wij gaan deze vertoning niet accepteren.” Brunswijk zei verder dat de regering oog en oor heeft voor de noden van het volk, maar vraagt om geduld om het armoedevraagstuk op te lossen.

Voorts baart het de vp zorgen dat de COVID-regels met de voeten worden betreden. Hij verzoekt de gemeenschap om de maatregelen na te leven om zodoende de medemens te beschermen.

Ook de overstroming in het achterland houdt de regering wakker. Brunswijk zegt dat de regering direct heeft opgetreden na notitie te hebben genomen van de overstroming. Verder ziet de vp graag, dat er wordt gewerkt aan het onderwijsprobleem in het binnenland.

Naomi Hoever

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel