Wegvallen AVD niet zonder brede gevolgen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

14 April 2021 09:01

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Het wegvallen van de Avondvierdaagse (AVD), ook wel de wandelmars, heeft het land op uiteenlopende gebieden geraakt. Dat zegt Purcy Olivieira, voorzitter van Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS). Nagenoeg alle sectoren van Suriname waren direct of indirect erbij betrokken. Verdrietig geeft Olivieira aan dat het erg zwaar voor hem is, dat hij geen zicht heeft op normalisatie.

Dat de AVD nu al twee jaar niet is doorgegaan, heeft niet alleen voor de BVSS grote sociale en economische gevolgen gehad, maar voor geheel Suriname, benadrukt de voorzitter. "Mensen kwamen zelfs uit het buitenland om mee te doen of om de wandelmars te aanschouwen en elke sector verdiende eraan." Door de inkomstenderving is zijn organisatie in een financieel gat terechtgekomen. Dat geldt "niet alleen voor de organisatie, maar ook voor andere branches zoals de horeca, het toerisme en de transport."

De BVSS maakt moeilijke tijden door. Olivieira denkt dat zijn organisatie aan de rand van de dood is. De voorzitter is hoofdsponsor Fernandes dan ook erg dankbaar dat die, ondanks de activiteiten stop zijn gezet, zijn organisatie financieel tegemoet is gekomen. "Daar zijn wij heel blij mee, anders waren wij allang verzopen."

De BVSS heeft geen gesprekken gehad met deelnemers of vertegenwoordigers van groepen. "Als je met de mensen praat, moet je ze een toekomst bieden en die is er voorlopig niet", stelt Olivieira. "Voorlopig is het gewoon op de stoel zitten en wachten. Ook als eenieder gevaccineerd zou zijn, is dat dan nog geen garantie voor een gezonde AVD. Omdat je niet alleen de lopers hebt maar ook de toeschouwers en die kun je niet controleren."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel