Twaalf jaar celstraf geëist voor doden ander

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

14 April 2021 08:55

Voor mij lezen
loading foto
previous next


Tegen O-niel A. is twaalf jaar celstraf geëist voor het doden van een ander. Hij zat dinsdag in de beklaagdenbank. Advocaat Raoul Lobo vroeg om O-niel A. wegens noodweer te ontslaan van alle rechtsvervolging. Zijn cliënt zou zich hebben verdedigd tegen het latere slachtoffer dat stenen op hem had gegooid. Hij werd aan zijn hoofd geraakt.

De mannen zouden ruzie hebben gekregen om SRD 20 die O-niel A. moest betalen. Hij zou met een schaar het slachtoffer dodelijk hebben verwond. Lobo zegt dat O-niel A. de schaar niet bij zich had ter zelfverdediging of iets gewelddadig, maar om yami marihuana te knippen. Dat is bovendien gebleken uit getuigenverklaringen. 

“De strafeis is sowieso absurd als we kijken naar de rollen van de man en O-niel A. Voor SRD 20 vond de man het nodig om een ware oorlog te ontketenen. Hij gooide een aantal stenen op O-niel A. zonder zich enige zorgen te maken voor de eventuele gevolgen.” Lobo zegt dat zijn cliënt een steen op zijn hoofd heeft gehad waarna het slachtoffer is weggerend.

Onder invloed van een paar sensatiebeluste vrienden kwam hij weer terug met wederom een steen. “Alsof hij al niet voor dat luttele bedrag van SRD 20 genoeg schade had aangericht.” De advocaat zegt dat O-niel A. overigens had aangegeven dat hij het latere slachtoffer zou betalen, maar dat hij op dat moment nog geen geld had om af te staan. In mei zal deze zaak verder worden behandeld.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel