Bond Milieu-Inspecteurs verscherpen actie

David Bakker, voorzitter bond van Milieu-Inspecteurs bij BOG.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

14 April 2021 05:26

Voor mij lezen
loading foto
previous David Bakker, voorzitter bond van Milieu-Inspecteurs bij BOG. next


De bond van Milieu Inspecteurs heeft zijn actiemodel verscherpt. De bondsleden zijn sinds dinsdag vanaf 8.00 uur in beraad. Besloten is om geen dispensatie te geven aan geen enkele afdeling. David Bakker, voorzitter van de bond, zegt dat de eis van de leden is dat vóór eind april de overuren van de milieu-inspecteurs uitbetaald moet worden. Er zijn leden die hebben overgewerkt bij wie er achterstanden zijn vanaf 2018. Het ziet er niet naar uit dat aan deze eis zal worden voldaan, vandaar de verscherping van de acties.

“Wij kunnen niet garanderen dat boten met vracht kunnen komen naar Suriname. Milieu-inspecteurs moeten na inspectie een certificaat geven opdat ze de volgende haven binnen kunnen varen. Milieu-inspectie is de enige afdeling, internationaal volgens de wetgeving, die dat certificaat zou moeten geven. Dus dat certificaat gaat niet gegeven kunnen worden,” stelt de vakbondsleider.  

Bakker deelt mee dat hij de vicepresident, de voorzitter van De Nationale Assemblee en het ministerie van Volksgezondheid heeft geschreven over de situatie. Ook de vaste commissie van Volksgezondheid is op de hoogte gesteld. “Wij willen niet dat zij het verhaal via via gaan aanhoren. Wij kiezen ervoor om alles gedetailleerd uiteen te zetten”

De bondsvoorzitter geeft aan dat op basis van informatie blijkt dat de leden eind april niets hoeven te verwachten. “Wij hebben onderzoek gepleegd en hebben gezien dat zaken niet zijn meegenomen voor de begroting van april 2021”, stelt Bakker. Hij merkte eerder op dat de milieu-inspecteurs constant het gelag moesten betalen bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) als het om de overuren ging. “Nu zijn er ook andere afdelingen bijgekomen. En daar is ook het betalen van overuren het probleem”.

Bakker merkt op dat er bij andere instanties Covid-19 gelden wordt uitbetaald. “Juist de afdelingen van BOG die zich  bezighouden en inzetten voor de covid-bestrijding, wordt er niets betaald”. Naast de milieu-inspecteurs zet het personeel van de afdeling Epidemiologie, het Medisch Centrum, het Centraal Laboratorium, de Garage zich enorm hard in. “Deze mensen krijgen die Covid-tegoeden niet”. Volgens de vakbondsman is er meerdere keren erop gewezen dat geen enkele overuur is ontvangen van 2020.

Bij het BOG heeft het burgerpersoneel een eigen bond. Bakker deelt mee dat er door deze vakvereniging al ondersteuning is toegezegd. “Zij heeft ook te kampen met dergelijke problemen en gaat ook voor een degelijke oplossing. BOG moet gekend worden binnen het geheel van Covid-19”. Bakker meent dat het idee dat het BOG maar een instantie is die bestaat, weggemaakt moet worden. Hij stelt dat er dag en nacht mensen werken en in de strijd tegen Covid-19 ook geteld moeten worden.   

Raoul Lith

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel