Brazilië: Steeds meer jongeren met Covid-19 op ICU

Medische werkers behandelen patienten op de spoedeisende afdeling van de Nossa Senhora da Conceicoa hospitaal die is overweldigd door de uitbraak van de Covid-19-pandemie in Porto Alegre, Brazilië. (Foto: Reuters)
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

14 April 2021 02:18

Voor mij lezen
loading foto
previous Medische werkers behandelen patienten op de spoedeisende afdeling van de Nossa Senhora da Conceicoa hospitaal die is overweldigd door de uitbraak van de Covid-19-pandemie in Porto Alegre, Brazilië. (Foto: Reuters) next


De stijgende Covid-19-uitbraak in Brazilië treft in toenemende mate jongere mensen. Volgens ziekenhuisgegevens was de meerderheid van de mensen op de intensive care vorige maand 40 jaar of jonger was.

Een nieuw rapport, dat de Braziliaanse Vereniging voor Intensieve Geneeskunde (AMIB) afgelopen weekend heeft uitgebracht, is gebaseerd op gegevens van meer dan een derde van alle intensive care-afdelingen van het land. Het vond een significante toename van het aantal jongere mensen dat werd opgenomen in bedden op de Intensive Care Units (ICU's).

Voor het eerst sinds de uitbraak Brazilië  vorig jaar bereikte, werd 52% van de IC-bedden gevuld door patiënten van 40 jaar of jonger. Dat is een sprong van 16,5% ten opzichte van de bezetting van die leeftijdsgroep tussen december en februari.

Het is niet duidelijk waarom meer jonge mensen ernstig ziek worden tijdens de huidige golf van het virus in Brazilië, maar sommige wetenschappers denken dat de nieuwe P1-variant die is ontstaan ??in de stad Manaus op zijn minst gedeeltelijk de schuldige kan zijn.

Andere factoren, zoals de vaccinatie van ouderen en het gedrag van jongere mensen die zich misschien minder zorgen maken over uitgaan en gezelligheid, zouden ook van invloed kunnen zijn op de gegevens.

In een apart rapport zei volksgezondheidsinstituut Fiocruz dat de trend extra druk uitoefent op het Braziliaanse gezondheidssysteem omdat jongere patiënten de neiging hebben om langer op de intensive care te blijven.

Brazilië is momenteel het wereldwijde epicentrum van de Covid-19-pandemie, met dagelijkse sterfgevallen vorige week van meer dan 4.000.

De uitbraak duwt ziekenhuizen naar een breekpunt, waarbij veel patiënten sterven voordat er een IC-bed beschikbaar komt.

Meer dan 350.000 mensen zijn omgekomen door het coronavirus in Brazilië, 's werelds op een na hoogste dodental na alleen de Verenigde Staten.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel