Economische crisis laat sommige kinderopvang floreren

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

14 April 2021 02:01

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Door de economische crisis bloeien sommige kinderopvangcentra juist op. Nu de buikriem strakker moet worden aangetrokken, zijn in sommige gezinnen beide ouders van (jonge) kinderen genoodzaakt te werken om in het levensonderhoud te voorzien.

"We zien ouders nu vaker hun baby brengen dan voorheen," zegt juf Venne van kinderdagverblijf De Papegaaitjes aande Ware Tijd. Afhankelijk van de leeftijd schuiven kinderen sneller door, zodat de wachtlijst niet te lang wordt en er snel kan worden gehandeld, vertelt Venne.

Een van de kinderdagverblijven waar veel naar toe gebeld wordt is Tinkerbell's Oppashuis. "Mensen die eerst thuis zaten, moeten nu wel aan het werk, omdat alles duurder is geworden", vertelt ook hier een medewerker. Door corona is er een grens gesteld aan het aantal kinderen op één leidster.

Bij Peuterschool de Paddestoel is erjuist sprake van afname van het aantal kinderen. "Omdat de scholen weer gesloten zijn vanwege de verscherpte maat­regelen, blijven ouders vaak met hen thuis. Of mogelijk denken ze dat wij gesloten zijn," zegt eigenaar Farida Joemrati. De beslissing om een kind niet naar de opvang te brengen heeft ook een economische reden. "Ouders zijn misschien door corona minder gaan werken en kunnen de opvang niet betalen."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel