SLM-kist aan ketting; US$ 650.000 betaald aan schuldeiser

Het SLM-toestel wordt weggesleept. De schuldeiser eist dat achterstallige schulden worden voldaan.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

14 April 2021 00:23

Voor mij lezen
loading foto
previous Het SLM-toestel wordt weggesleept. De schuldeiser eist dat achterstallige schulden worden voldaan. next


Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning  heeft dinsdag in De Nationale Assemblee meegedeeld dat het SLM-toestel B737 in Miami aan de ketting is gelegd door de schuldeiser. Hij deelde mee dat deze kwestie opgelost kon worden. Er is US$ 650.000 overgemaakt om het toestel vrij te krijgen. De bewindsman hoopt dat de passagiers gauw terug kunnen keren naar Suriname. Het probleem zal structureel worden opgelost, beloofde Achaibersing.

Het toestel werd weggesleept bij de slurf op de Miami Airport. Passagiers waren een hele tijd in het ongewisse over wat er gaande was. De koffers die al aan boord waren, werden eruit gehaald. De SLM meldt in een persbericht dat in  het kader van herstructurering de maatschappij in onderhandeling is met verschillende actoren. Dit geldt ook voor de   de lessoren van de B737 vliegtuigen.

"Echter blijkt dat tijdens de onderhandeling de lessor vande B737 (PZ-TCT) om administratieve redenen heeft besloten het vliegtuig in Miami tijdelijk aan de grond te houden. De SLM en de aandeelhouder zijn druk doende te zorgen voor een spoedigeoplossing. De SLM doet al het mogelijke de nu gestrande passagiers zo snel als mogelijk terug te
kunnen vervoeren naar Paramaribo.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel