Rechter had doodgeschoten Anose gewaarschuwd voor opperrechter

Vijf criminelen waren betrokken bij een inbraak in een woning aan de Gobajolaan. Een van hen, Arthur Anose, is omgekomen door politiekogels.
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

14 April 2021 00:00

Voor mij lezen
loading foto
previous Vijf criminelen waren betrokken bij een inbraak in een woning aan de Gobajolaan. Een van hen, Arthur Anose, is omgekomen door politiekogels. next


Rechter Duncan Nanhoe heeft Arthur Anose dinsdag gevonnist tot twaalf maanden celstraf, waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar. Anose was niet in de rechtszaal aanwezig. Hij bleek een paar uur na het vonnis te zijn doodgeschoten door de politie. Hij was samen met vier anderen betrokken bij een inbraak in een woning aan de Gobajolaan.

Anose was op een eerdere zitting in december voorlopig in vrijheid gesteld. Bij de voorlopige invrijheidstelling had Nanhoe hem voorgehouden dat hij slechts een aardse rechter is en dat er ook een opperrechter is. Anose had een zodanige straf opgelegd gekregen dat hij niet terug in gevang hoefde te gaan. Advocaat Maureen Nibte zegt dat zij haar werk als advocaat heeft gedaan voor Anose. Zij vroeg vrijspraak voor de man omdat zijn aandeel bij het plegen van een beroving, waarvoor hij terechtstond, niet duidelijk is geworden.

Het voertuig waarin de verdachten zaten.

Tijdens de inbraak van gisteren alarmeerden buurtbewoners de politie die het voertuig van de verdachten opmerkte. Bij de achtervolging reed de auto op de hoek van de Martin Luther King- en Pierpontweg een andere wagen aan. Een vrouw liep daarbij letsels op. De verdachten renden na de aanrijding weg, waarbij de politie hen opdroeg zich over te geven. Zij gaven geen gehoor aan. Er werden toen waarschuwingsschoten gelost en vervolgens gericht geschoten. Anose is ter plaatse overleden. Twee andere verdachten liepen schotverwondingen op en de twee andere mannen konden aangehouden worden.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel