US$ 650.000 vrijgemaakt voor schuldeiser SLM

Een toestel van de SLM. Foto: SLM
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

13 April 2021 22:40

Voor mij lezen

De regering heeft US$ 650.000 kunnen vrijmaken om het in beslag genomen toestel van de SLM vrij te krijgen. Op een vraag van VHP-parlementariër Mahinder Jogi, liet minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning weten, dat hij het geld vrij heeft kunnen maken, terwijl hij in het parlement zat. Het ligt in de bedoeling dat de gestrande passagiers nu wel zullen kunnen vliegen met het toestel van de SLM.

De bewindsman maakte wel duidelijk, dat dit probleem van de SLM wel structureel aangepakt moet worden. Met het vrijmaken van de nodige middelen wordt er daadkracht getoond, is Gregory Rusland van oordeel. Op dat moment leidde hij de vergadering. Rusland gaf verder aan, dat hij zelf verschillende berichten kreeg van bezorgde personen die gestrand zouden zijn.

“We zijn blij met deze oplossing,” liet hij de regering weten. Met het snel handelen van de regering kan de samenleving volgens parlementariër Jogi nu gerust worden gesteld, dat er meteen een oplossing is gekomen voor de gestrande passagiers.

De kist van de SLM werd in Miami aan de ketting gelegd door een van de schuldeisers, liet Achaibersing het parlement eerder weten. Hij had toen al duidelijk gemaakt meteen een oplossing te zoeken, want het betrof passagiers die door deze situatie gestrand zijn.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel