SLM-kist aan de ketting wegens betalingsachterstand

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

13 April 2021 21:27

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De regering heeft 650.000 US dollar overgemaakt aan de verhuurder van de Boeing 737-700 waarmee de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) de regionale routes onderhoudt. Dit verklaart Minister Achaibersing van Financiën tegenover de Ware Tijd. Het toestel is op last van de verhuurder wegens een forse betalingsachterstand in Miami aan de ketting gelegd.

Transportminister Albert Jubithana  waagt zich niet eraan om de omvang van de betalingsachterstand te noemen. Zoveel is duidelijk dat het toestel pas wordt afgestaan als de SLM met geld over de brug komt.

Op het moment dat vliegtuig dinsdagmiddag op de internationale luchthaven van Miami in gereedheid werd gebracht voor de vlucht naar Suriname, moesten alle koffers worden uitgeladen. De kist werd vervolgens van de slurf weggesleept. Passagiers bleven in het ongewisse over wat er gaande was omdat naar de krant verneemt vanuit de vliegmaatschappij niet met hen werd gecommuniceerd.

Minister Jubithana zegt dat de SLM met een verklaring zal uitkomen. Intussen is de regering samen met de luchtvaartmaatschappij bezig mogelijkheden te bekijken om de schuld te betalen. Volgens financiënminister Armand Achaibersing zou intussen een bedrag aan de verhuurder zijn overgemaakt.

De SLM worstelt al een aantal jaren met rode cijfers en heeft momenteel een schuld van meer dan 100 miljoen US dollar. Recentelijk is een nieuwe hoofddirecteur aangesteld die de vliegmaatschappij weer solvabel en rendabel moet maken. De in beslag genomen Boeing is gehuurd bij het in de VS gevestigde Aircastle Limited met als hoofdkwartier Stamford, Connecticut.-.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel