Begrip gevraagd voor uitlandigheid Ramadhin

Minister Krishna Mathoera. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

13 April 2021 14:51

Voor mij lezen

In deze COVID-tijd moet men juist begrip voor elkaar hebben, is de minister ad-interim van Volksgezondheid, Krishna Mathoera, van oordeel. Ze gunt haar collega, Amar Ramadhin, de ruimte zodat hij de training die hij vanuit zijn beroep moet volgen, kan doen. Het is iets dat allang gepland was, legt Mathoera uit.

Ze heeft zeker wel notitie genomen van de kritiek uit de samenleving over het vertrek van Ramadhin en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale samenwerking (BIBIS) naar Washington. Volgens Mathoera had Ramadhin niet kunnen vermoeden, dat precies in deze tijd die derde golf zich zou voordoen. Hij had de keuze om het niet te doen, maar dan zou hij zijn geld verliezen, omdat hij zelf voor de training betaald heeft.

Mathoera benadrukt dat in het beleid er niets veranderd is, omdat er een waarneming is. Zelf heeft ze liever een collega, die na de training uitgerust terugkomt om zorgvuldig weer beslissingen te nemen en enthousiast door te gaan met het beleid. “Het is niet gemakkelijk geweest in de afgelopen periode zeker wat de collega betreft,” zegt ze.

Wat betreft minister Ramdin, merkt Mathoera op dat hij veel afspraken heeft. Ook verzekert ze dat hij elke dag bezig is met het werk. “Hij is fysiek niet in Suriname, maar qua tijd is hij de hele dag bezig met het werk in Suriname. Het is de taak van de regering om de samenleving te informeren,” geeft ze aan. Ze voegt er meteen aan toe, dat de ministers niet in een hangmat liggen en luieren. Ze werken en het beleid wordt gecontinueerd. Mathoera vraagt begrip vanuit de samenleving hiervoor.

In een persbericht is meegedeeld, dat de minister van Volksgezondheid van 10 tot 20 april niet in het land is vanwege privé plichtplegingen. De minister is vergezeld door zijn gezin.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel