Interdisciplinaire commissie medische wetgeving geïnstalleerd

Leden van de Interdisciplinaire commissie medische wetgeving samen met de directeur en minister van Volksgezondheid. Foto: Volksgezondheid
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

13 April 2021 08:08

Voor mij lezen

De Interdisciplinaire commissie medische wetgeving is op 7 april geïnstalleerd op het ministerie van Volksgezondheid door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Deze commissie zal zich onder andere bezighouden met de nieuwe huisartsenopleiding. De Universiteitswet moet worden aangepast, zodat de bul erkend wordt en verankerd wordt aan de Wet uitoefening Geneeskundige Beroepen in Suriname.

De aanpassing of herschrijving van bestaande onderwijswetten is nodig. Daarnaast zullen er nieuwe wetten, inclusief de wet BIG, moeten worden voorbereid. De wet BIG staat voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg, die regels aangeeft voor beroepen in de gezondheidszorg en patiënten bescherming biedt tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen. De commissie zal ook voorstellen doen ten aanzien van overgangsregelingen.

De commissie bestaat uit de huisartsen L.Akrum-Jong A Kiem en M.Mohan-Algoe, R.Lala (ministerie Onderwijs, Wetenschap en Cultuur), N.Buyne en S.Powel-Wip (DNA), T.F. Sanrochman-Kioe A Sen en J.Karmin (ministerie van Volksgezondheid). Op zeer kort termijn wordt aan deze commissie nog een tweede vertegenwoordiger van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur toegevoegd.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel