Suriname eindigt zestiende op beachvolleybal

Gepubliceerd op:

Bron: De West

Lees voor mij

Suriname is op het onderdeel beachvolleybal als zestiende geëindigd tijdens de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen (CAC Games) in Colombia. Bij zowel de mannen als vrouwen waren er 22 landen.

Minder prettig was dat de spelers woensdag hun laatste wedstrijd – om de 15e/6e plek – niet konden spelen.

Cheryl Brunings en Sandrina Hunsel hadden om zeven uur ‘s avonds Surinaamse tijd moeten spelen tegen Sint Kitts & Nevis.

Simultaan zouden Joshua Dwarkasing en Kevin Sporkslede moeten aantreden tegen Jamaica. Echter, op dat tijdstip waren ze al ruim twaalf uur bezig aan de terugreis. Om 04:30 uur in de ochtend Surinaamse tijd woensdag moesten ze zich al melden. Het kwartet zou vanuit Barranquilla met de bus reizen naar Cartagena en van daaruit met het vliegtuig naar Panama en daarna Guyana, waar overnacht zou worden voordat de laatste horde naar Suriname volgt.

Coach Lionel Blokland zegt dat in verband met de Caribbean Cup, die op 5 augustus zou aanvangen in Suriname, de Surinaamse volleybalbond had geëist dat de mannen eerder zouden terugkeren. Het toernooi werd later verschoven, maar de terugreis van de beachvolleybalselecties verzetten, zat er niet meer in. Volgens hem waren de hele reis en voorbereiding een enorme belevenis. “Misschien had ik het anders aangepakt als ik het bestuur was, maar het is de wens van het bestuur en we gaan die uitvoeren.” Al tijdens de teach-in van 11 juli in Olympic House had voorzitter Verdy Getrouw duidelijk gemaakt dat de mannen er op 1 augustus moesten zijn. Hij had zelfs gedreigd dat als ze niet op die dag terug waren, de mannen thuis zouden blijven.

Sandrina Hunsel vindt het ‘heel jammer’ dat ze de laatstewedstrijd niet kon spelen. “Als het was voor binnen de acht dan zou ik het een groter probleem vinden omdat dat eigenlijk ons doel was. Ik denk dat ik heel boos zou worden als ik dan niet verder zou kunnen spelen.”

Suriname verloor dinsdag beide duels. Bij winst zou gespeeld worden om de plekken 13 of 14. De mannen verloren met (10-21, 22-20, 9-15) van Barbados, terwijl de vrouwen onderuit gingen tegen de Kaaimaneilanden: 12-21, 21-11, 11-15.

Blokland was boos na het verlies van de mannen. “Als je niet afmaakt gaat de tegenpartij afmaken. Dat is ook gebeurd tegen Costa Rica en El Salvador.” Wat de coach stak, was dat in de tweede set een 20-18 voorsprong werd verspeeld. “Ze moesten afmaken, maar dat is niet gebeurd en de tegenstander heeft overgenomen.”

Dwarkasing: “We moesten één punt maken dan hadden we gewonnen, maar er was miscommunicatietussen ons wat ertoe heeft geleid dat alles uiteen is gevallen. We hadden de game in handen.”  Sporkslede: “Vooral bij 20-18 was er miscommunicatie. We verloren de set en het ging steeds minder. We konden niet uit de dip komen.”

Hunsel: “Het was vreselijk; we hebben verloren van de Kaaimaneilanden. Dat mocht eigenlijk niet, maar het antwoord op hun achterlijnballen hadden we maar niet. We wisselden van blok en tactieken, maar uiteindelijk bleven ze scoren.”

“Wanneer twee teams opgewassen zijn tegen elkaar en bijna hetzelfde concept spelen, gaat tactiek moeten bepalen. We hadden geen antwoord op hun veranderde tactiek”, aldus Blokland.

De mannen verloren hun drie groepswedstrijden – Costa Rica, El Salvador en Venezuela – wonnen daarna van Haïti en Honduras en verloren uiteindelijk van Barbados.

De vrouwen verloren in de groep van Guatemala en Puerto Rico, sloten af met zeges op St.Kitts & Nevis en Belize, voordat werd verloren van de Kaaimaneilanden.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait