Rechter: Geen verkiezingen bij CLO vrijdag

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

8 April 2021 13:58

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De rechter heeft niet zo lang terug het CLO Collectief, waarin acht bestuursleden van de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) zijn verenigd, in het gelijkgesteld en bepaald dat de verkiezingen van de CLO vrijdag niet mogen doorgaan. Midden maart had het CLO Collectief onder leiding van Michael Miskin een kort geding aanhangig gemaakt om te voorkomen dat CLO vrijdag verkiezingen houdt.

De overwegingen van de rechter zijn nog niet bekend. Echter, de groep-Miskin had in haar proces aangegeven dat de verkiezingen niet op de juiste wijze waren uitgeschreven. Tijdens een infosessie woensdag had CLO-voorzitter Ronald Hooghart nog gezegd dat de verkiezingen vrijdag zouden plaatsvinden. Hij en Hugo Blanker zouden samen op een kandidatenlijst staan.

In november 2020 royeerde Hooghart de veertien lidbonden, waaraan de acht bestuursleden van het later opgerichte CLO Collectief leiding geven. Echter, de rechter oordeelde op 17 december dat het royement niet rechtsgeldig is.

Vorige maand maakte Hooghart vervolgens bekend dat de zittingstermijn van het bestuur wordt ingekort en dat hij Blanker voordraagt om de leiding bij de CLO over te nemen. Die mededeling sloeg als een bom in omdat het duo in onmin met elkaar leefde nadat Blanker zich 28 jaar terug met enkele bonden afscheidde van de CLO en de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL) stichtte.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel