Waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh maakt kennis met regeringstop

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh heeft gisteren kennisgemaakt met de regeringstop. Roy Baidjnath Panday gaat na zeven jaar dienst met pensioen. Tijdens deze belangrijke vergadering waren aanwezig president Chan Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, de ministers Albert Ramdin en Kenneth Amoksi.

Van de vervolgingsautoriteit wordt morgen, na zijn bewezen diensten aan de samenleving, op een gepaste manier afscheid genomen door president Santokhi. De huidige pg leidt het Openbaar Ministerie (OM) nog tot 12 april. Per 13 april heeft Paragsingh in de functie van waarnemend pg de leiding over het vervolgingsinstituut.

Paragsingh, die momenteel de oudste advocaat-generaal in anciƫnniteit is, zal vanaf die datum de leiding waarnemen bij het OM. Het was van belang om aan de vooravond van de start van haar waarneming, nader kennis te maken met Paragsingh, die tijdens de vergadering aangegeven heeft bereid te zijn om deze belangrijke taak op haar schouders te nemen. De regering gaat akkoord met de voordracht van Paragsingh als waarnemend pg.

Het OM is een belangrijk instituut binnen het staatsbestel. De aankomende waarnemend pg is breed gedragen en heeft genoeg kennis en ervaring aangaande het werk dat uitgevoerd moet worden. Baidjnath Panday heeft vanaf 2014 leiding gegeven aan het OM.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait