Volksgezondheid onderzoekt mogelijke besmettingen in Suriname met Britse variant

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Er zijn mogelijk zeven personen in Suriname met de Britse variant van het coronavirus besmet. Echter moeten deze gevallen verder onderzocht worden, zei directeur Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul gisteren tijdens de COVID-19-persconferentie. Deze variant kent een hoger sterftecijfer. Dit concludeert Gajadhar Sukul uit het aantal doden op Curaçao. De directeur voorspelt meer doden als dit type zich in Suriname verspreidt. Het ministerie heeft volgens hem uit de tweede golf geleerd.

Een illegale Braziliaan, die met een schoener het land binnenkwam, bracht het Manaus-virus naar Suriname. Dat zei de directeur van Volksgezondheid aan Suriname Herald op een vraag over dit onderwerp.

Het eerste geval betrof een cluster van zeven personen, die midden februari werden getest. Hieruit werden drie personen positief getest, die op 3 maart werden geïsoleerd. Daarnaast is er nog een geval, waarbij de bron van besmetting onbekend is.

Een reiziger bracht de Zuid-Afrikaanse variant naar Suriname en twee gezinsleden raakten geïnfecteerd. Dit was de enige cluster. Suriname is nog niet bekend met deze variant.

Naomi Hoever

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait