Onvoldoende vaccins voor uitvoeren intensief programma

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loading foto
previous Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. next


Het Covid-19 vaccinatieprogramma kan niet in volle vaart worden uitgevoerd door gebrek aan voldoende vaccins. Van de 75.000 doses zijn ongeveer 30.000 toegediend. Deze groep moet nog een tweede prik krijgen. Het programma kan pas geïntensiveerd worden indien er meer vaccins beschikbaar zijn. Dit heeft minister Amar Ramadhin woensdag meegedeeld tijdens een persconferentie.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO/PAHO moet tussen 70 en 80% van de bevolking gevaccineerd zijn, om voldoende bescherming te bieden tegen deze besmettelijke ziekte. Suriname is bij lange na niet zover. De prioriteitsgroepen zijn mensen boven de 60 jaar en 40-plussers die een aandoening hebben. Andere groepen komen nog niet aan de beurt.

Ramadhin deelde mee dat bewezen is dat 10.000 personen per week gevaccineerd kunnen worden. Volgens het vaccinatieteam kan zelfs het aantal van 15.000 in een week worden gehaald. Maar dan moeten de vaccins er wel zijn. Er zijn twee bezendingen van 24.000 doses onderweg. Er is nog geen garantie dat ze op tijd in Suriname zullen zijn. Daarnaast is de regering naarstig bezig om door WHO/PAHO goedgekeurde vaccins binnen te halen. 


https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait