PL hekelt cultuur-inbraak Bouterse bij viering Javaanse immigratie

Gepubliceerd op:

Bron: De West

Lees voor mij

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) hekelt het feit dat president Desiré Bouterse heeft besloten om de viering van de Javaanse immigratie op dezelfde locatie en hetzelfde tijdstip te vieren als de PL. De voorzitter van de PL, Paul Somohardjo, heeft vandaag tijdens een persconferentie te Beekhuizen aangegeven, dat Bouterse tevens NDP-voorzitter, na bezig te zijn geweest met een politieke inbraak en een economische inbraak, nu ook nog een cultuur-inbraak wil plegen. Hij noemde in dit kader de splitsing in de verschillende politieke partijen en de inbeslagname van geld door Nederland.
De PL is van mening dat de NDP-voorzitter, de PL wil provoceren of aan de samenleving wil aangeven, dat beide partijen in cultureel verband samenwerken. Om dit te voorkomen, heeft de PL besloten om al haar activiteiten die gepland waren op twee locaties, namelijk Mariënburg en het Openlucht Museum Nieuw Amsterdam, te houden op één locatie. De PL zal de viering van de Javaanse immigratie en de Bigi Sma dey niet meer houden te Mariënburg, maar bij het museum.
Somohardjo gaf aan dat Mariënburg nu tot domeingrond behoort en dat de president hiervan misbruik heeft gemaakt. Voorheen was het een besloten BV en kreeg de PL van de heer Sjak Shie, nu wijlen, de toestemming om elk jaar haar activiteiten daar te houden. Bij zijn overlijden, is de BV overgedragen aan de staat waardoor heel Mariënburg domeingrond is geworden. Somohardjo vraagt zich af hoe de “tjieng ingi boi” doelend op Bouterse, op een klaarlichte dag plotseling besloot om Commewijne te bezoeken, terwijl zijn laatste bezoek op verzoek van de PL in 2010 is geweest, waar hij het volk van Mariënburg beloften heeft gedaan die hij nooit is nagekomen.

Hij benadrukte dat de PL niet bang is voor concurrentie, maar dat de partij wil voorkomen dat de NDP de bezoekers van de PL zal gebruiken om te doen alsof het volk achter hen staat.
PL-parlementariër Ingrid Karta-Bink, zei dat zij inmiddels van de districtscommissaris van Commewijne, Ajaikoemar Kali, heeft vernomen dat aan de PL geen vergunning verstrekt kan worden. Het verzoek dat de PL hiervoor had gedaan, is niet gehonoreerd, omdat het commissariaat samen met het Kabinet van de President ook een activiteit organiseert in verband met de viering van de Javaanse immigratie. Karta-Bink zegt dat het opmerkelijk is dat de flyers helemaal in het paars gedrukt zijn en dat het logo van de NDP ook erop staat. Zij vraagt zich af als dit niet de hoogste vorm van corruptie is. De parlementariër voegde eraan toe dat de regering staatsmiddelen gebruikt om feest te vieren, terwijl de verschillende diensten in ons land door gebrek aan financiële middelen niet kunnen functioneren. Zij somde in dit kader het Korps Politie Suriname en het Korps Brandweer Suriname op.
Desondanks laat de PL zich niet uit het veld slaan door deze opzet van de NDP. Karta- Bink is ervan overtuigd dat de jaarlijkse activiteit van de PL bij de viering van de Javaanse immigratie zoals elk ander jaar, ook dit jaar veel mensen op de been krijgen.

-door Johannes Damodar Patak-

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait