COVID-19-vaccinatie ook vrije keus voor militairen

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De COVID-19-vaccinatie is ook een vrije keus voor militairen. Het ministerie van Defensie heeft in het kader van de bewustwording tegen COVID-19 gisteren een reeks aan voorlichtingssessies gehouden om het personeel te informeren over het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. Zowel het militair- als burgerpersoneel werden hierbij gelijk in de gelegenheid gesteld om zich te laten registreren.

Majoor Eleen Simson, arts binnen het Nationaal Leger, zegt dat militairen altijd nog de vrije keus hebben om zich tegen het virus te vaccineren. Zestig- en veertigplussers met een aandoening vallen onder de prioriteitsgroep. “Voor alle gepensioneerde militairen die hun naam hebben opgegeven, wordt er een afspraak gemaakt. Dit geldt ook voor alle veertigplussers die hebben aangegeven, dat ze een aandoening hebben, zoals diabetes, hypertensie (bloeddruk), epilepsie, kanker, hiv, jicht,” benadrukt Simson.

Op het terrein van het ministerie aan de Kwattaweg hebben 45 personen zich gisteren geregistreerd. Zowel Simson als luitenant Sherilyn Djojomoenawi waren belast met de voorlichtingssessie. Zij hebben ook verschillende vragen van de manschappen aangehoord en beantwoord.

De bedoeling is dat hiermee alle twijfels en onduidelijkheden over het vaccinatieproces worden weggewerkt. Simson voegt eraan toe dat zolang de vaccinatiecampagne doorgaat, eenieder zich door mag laten registreren. Dit kan via de COVID-hotline van Defensie op het contactnummer 8410952. Ook is de onlineregistratie mogelijk via www.laatjevaccineren.sr.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait