VSH doneert medische apparatuur voor US-dollar 50.000 aan AZP

Gepubliceerd op:

Bron: De West

Lees voor mij

Het VSH Community Fund heeft twee Lucas- systemen en een Prisma Flex apparaat gedoneerd aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) ter waarde van US-dollar 50.000. Gisteren vond de symbolische overdracht plaats in het auditorium van het AZP. Onder leiding van dokter Navin Ramdhani, intensivist tevens leidinggevende van de Intensive Care Unit (ICU) van het AZP, werd er een demo gehouden over hoe het Lucas- systeem werkt. Met dit systeem kunnen er effectieve hartmassages worden uitgevoerd bij patiënten met een hartstilstand. Dit zal de kans op overleving na de hartstilstand drastisch vergroten. Het Prisma Flex apparaat is voor acute nierdialyse.
Het VSH Community Fund is opgericht om richting te geven aan de corporate social responsibility gedachte. In dit verband heeft het fonds twee jaar geleden, nadat Ramdhani een presentatie had gehouden bij de VSH over de ICU, besloten om het AZP te voorzien van deze medische apparatuur.
Malini Ramsundersingh, voorzitter van het fonds, gaf aan dat de VSH door de presentatie, zich realiseerde wat er allemaal bij komt kijken als iemand voor medische hulp naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) gaat. Wat het VSH Community Fund nog meer ge-triggerd heeft, is dat in deze moeilijke economische situatie, mensen innovatief zijn en met veel liefde elke dag naar het werk komen en proberen om toch de beste medische zorg aan de samenleving te bieden. De voorzitter van het fonds zei dat er twee jaar lang gespaard is om de middelen bij elkaar te krijgen om de medische apparatuur aan te schaffen.

Voor het VSH is 2018 het juiste moment om deze geste te doen, omdat het fonds op 22 augustus zijn 60- jarig bestaan in Suriname viert.
Het VSH Community Fonds doneert en draagt tevens bij aan projecten die een duurzaam karakter hebben. Tijdens de symbolische overhandiging, heeft het fonds de toezegging gedaan dat het ziekenhuis altijd bij het VSH aan mag kloppen indien er iets met de apparatuur is, zodat gekeken kan worden wat de mogelijkheden zijn om het apparaat duurzaam te blijven gebruiken.
“We zijn bijzonder veel dank verschuldigd aan VSH United met deze geste. Many, many thanks daarvoor”, waren de woorden van Lindy Liauw Kie Fa, medisch directeur van het AZP. Zij gaf aan dat met de medische apparatuur de kwaliteit van de medische zorg wordt verbeterd. Zij voegde eraan toe dat de toekomstvisie van het AZP gericht is op het opzetten van het Academisch Medisch Centrum dat optimale, betaalbare en klantvriendelijke zorg wil garanderen aan de samenleving. “Deze donatie draagt bij aan het verder professionaliseren van de zorg en de dienstverlening aan de Surinaamse gemeenschap. Zo komen wij een stukje verder bij het realiseren van onze doelen”, aldus de medische directeur. Zij garandeerde de donateur dat zij optimaal en verantwoord gebruikt zullen maken van de apparatuur. Liauw Kie Fa is blij met het aanbod van het VSH, dat het AZP voor het onderhoud of defect gaan van de medische apparatuur, een beroep kan doen op het VSH Community Fund.
Ramdhani die namens de patiënten sprak gaf aan dat gezien het aantal patiënten, dat gereanimeerd worden op de verschillende afdelingen in het ziekenhuis dan zijn er nog grote stappen te maken. Met de Lucas- systemen wordt er volgens hem een grote stap gemaakt, namelijk de kwaliteit van hartmassages is beter en dat de uitkomst op korttermijn beter lijkt te zijn. Hij zei dat in Europa en de Verenigde Staten al tien tot twaalf jaar een project gaande is waarbij er gewerkt wordt met het Lucas- systeem. Hij voegde eraan toe dat het systeem zelf in ambulances wordt gebruikt. Dit geeft volgens de intensivist aan hoe ver wij als land nog zijn in de zorg. Ramdhani gaf aan dat het Lucas- systeem effectiever en consistenter in de diepte van massage en in de frequentie van massage, voorheen gebeurde dit manueel.
Hij zei dat het AZP ook een ander donateur bereidt heeft gevonden om een Lucas- apparaat te doneren. Dit past volgens hem bij de ketenzorg die het ziekenhuis wil nastreven. Hij benadrukte dat het AZP nog meer van deze Lucas- apparaten nodig zal hebben als zij die ketenzorg willen voortzetten, namelijk vanaf de ambulance tot aankomst, tot aan de angio- kamer tot de SEH tot de ICU.

 

-door Johannes Damodar Patak-

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait