‘Invoering rij- en voertuigenbelasting onrechtvaardig’

Gepubliceerd op:

Bron: De West

Lees voor mij

De regering heeft zich voorgenomen om in januari 2019, de rij- en voertuigenbelasting in te voeren. “Wat de regering wil doen, is totaal onrechtvaardig. Zij laat het volk gewoon dubbel betalen”, zegt VHP-parlementariër Mahinder Jogi, desgevraagd op het voornemen van de regering.
In 2004 toen de government take werd ingesteld, heeft president Ronald Venetiaan aangegeven, dat de rij- en voertuigenbelasting afgeschaft zou worden, omdat er government take geheven zou worden op brandstof. “Een auto is geen luxe meer, maar een noodzaak. Zo pleegt de regering een aanslag op de behoefte van het volk, terwijl de financiële situatie van de samenleving verslechterd is”, zegt Jogi.
Sinds het aantreden van deze regering is de government take twee keer verhoogd. “Dit levert de regering wel geld op, maar er wordt niets duurzaams tot stand gebracht. Het wijzigen van een wet is geen probleem, maar er moet worden nagegaan wat de invloed zal zijn op de samenleving”, meent Jogi. De brandstofprijs wordt ook regelmatig verhoogd. Volgens Jogi moet de regering eerst kijken als de samenleving deze belasting kan dragen, terwijl ook duidelijk moet worden vastgesteld wat er met de extra inkomsten gedaan zal worden.
“Deze regering heeft op verschillende manieren geld gehaald uit de samenleving, maar de gelden worden steeds in de consumptieve sfeer besteed.

De regering geeft meer uit dan dat ze verdient, waardoor de koers omhoog gaat en het land in een vicieuze cirkel van armoede terecht is gekomen”, benadrukt Jogi. Volgens hem is een gedegen onderzoek vooraf, belangrijk bij het nemen van een beslissing die geld uit de samenleving haalt.
“Als je de government take omlaag brengt, dan heb je ergens toch gecompenseerd. Maar met de invoering van de rij- en voertuigenbelasting wordt het volk onrechtvaardig behandeld. Privévervoer is geen luxe meer en ook het openbaar vervoer is duur geworden. Als deze belasting ingevoerd wordt, zullen de tarieven ook omhoog gaan. Iemand zal voor de kosten moeten opdraaien en dat is het volk”, aldus Jogi.
De belasting wordt ingevoerd voor rij- en voertuigen op meer dan twee wielen, ingericht voor personenvervoer en wel voor het verkeer van niet meer dan tien personen, de bestuurder inbegrepen. De tarieven zijn per kalenderjaar vastgesteld op SRD 265 indien het eigen gewicht niet meer bedraagt dan 800 kg, SRD 385 indien het eigen gewicht ten minste 800 kg doch niet meer dan 1200 kg bedraagt, SRD 555 indien het eigen gewicht ten minste 1200 kg doch niet meer dan 1600 kg bedraagt, SRD 885 indien het eigen gewicht ten minste 1600 kg doch niet meer dan 2000 kg bedraagt en SRD 1200 indien het eigen gewicht 2000 kg en meer bedraagt.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait