Vreemdelingenzaken neemt eigen pand in gebruik

Na jarenlang in diverse panden te zijn ondergebracht, is onderdirectoraat Vreemdelingenzaken in een eigen pand gehuisvest. De opening aan de Verlengde Keizerstaat heeft donderdag plaatsgevonden. (Foto: Juspol)
Shoeket logo

Bron: Starnieuws

26 Maart 2021 22:31

Voor mij lezen
loading foto
previous Na jarenlang in diverse panden te zijn ondergebracht, is onderdirectoraat Vreemdelingenzaken in een eigen pand gehuisvest. De opening aan de Verlengde Keizerstaat heeft donderdag plaatsgevonden. (Foto: Juspol) next


De afdeling Vreemdelingenzaken van het ministerie van Justitie en Politie heeft haar eigen gebouw aan de Verlengde Keizerstraat officieel in gebruik genomen. Het personeel van dit onderdirectoraat heeft jaren vanuit verschillende panden de dienstverlening gedaan. “Het doet mij goed om gedurende de zestien jaren dat ik op Vreemdelingenzaken mijn krachten heb gegeven, nu mee te maken dat deze dienst over een eigen gebouw beschikt waar alle afdelingen zijn ondergebracht. De samenwerking en de ondersteuning naar elkaar toe zullen hierdoor beter worden,” zei onderdirecteur Ingrid Kindooi.

De ingebruikname van het nieuwe gebouw heeft op donderdag in bijzijn van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, plaatsgevonden, meldt de afdeling Voorlichting. Kindooi heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt de vp te vragen naar hulp van de regering in de vorm van de nodige financiën om zaken die zijn blijven liggen te kunnen uitvoeren.

Minister Amoksi haalde aan dat met de ingebruikname van het gebouw, het ministerie een belangrijke stap zet in de ambitie een belangrijke schakel te zijn voor vreemdelingen, zodat deze getuige kunnen zijn van de efficiënte werkwijze. Ook de bewindsman gaf toe dat de afdeling in het verleden genoeg rondgezworven heeft, maar dat het thans een feit is dat het ministerie dit beleid vanuit een vaste plek vorm kan geven. “Er was nauwelijks ademruimte”.

Er is een behoorlijke achterstand op de afdeling gaf de bewindsman aan, maar dat ligt ook deels aan de Covid -19 pandemie. “Dossiers worden ook door de aanvragers onvolledig ingediend en dat leidt tot het blijven liggen van het behandelen van zulke aanvragen. Het systeem waarin de persoonsgegevens worden verwerkt, moet geüpdate worden. Bij het aantreden van Amoksi als minister heeft hij heel veel klachten over de dienst Vreemdelingenzaken moeten aanhoren. De klachten varieerden van de doorlooptijd bij het behandelen van verblijfsvergunningen, de gebrekkige informatievoorziening, de uitwisseling van data tot het sleutelen aan de voorwaarden bij de naturalisatie. De bewindsman garandeert dat deze zaken worden meegenomen.

Ook Brunswijk feliciteerde de onderdirecteur en de medewerkers en bedankte hen voor hun inzet. Zij hebben onder ongunstige omstandigheden moeten functioneren. "Ik onderken het belang van goede huisvesting voor het optimaal functioneren van de verschillende diensten van de overheid. Ik ben eveneens ervan overtuigd dat de medewerkers van het onderdirectoraat Vreemdelingenzaken nu met frisse moed naar het werk zullen komen, omdat de faciliteiten voor goede dienstverlening aanwezig zijn in dit gebouw”, zei de vp.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel