Newmont schenkt Sint Vincentius medisch apparatuur

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

26 Maart 2021 16:04

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Newmont Suriname heeft ventilatoren, complete patiëntmonitoren, infuuspompen, vacuümregelaars en diverse verbruiksartikelen overhandigd aan het St. Vincentius Ziekenhuis. De apparatuur is geïnstalleerd op de intensivecareafdeling, die daarmee "een complete upgrade" heeft gekregen. De ICU zal voornamelijk worden gebruikt voor Covid-19-patiënten, die betere zorg kunnen krijgen.

De donatie (123.137 US dollar) is gefinancierd via het Newmont Covid-19-fonds, waaruit totaal 698.072 US dollar is besteed aan medische apparatuur en persoonlijke beschermingsmiddelen. Met de middelen moet gezondheid van werknemers en gemeenschappen, voedselzekerheid en lokale economische veerkracht worden gewaarborgd. Er is 421.004 US dollar uitgetrokken om te worden besteed aan gezondheid, voeding en PPE's.

In het Covid-19-fonds, dat in 2020 is opgezet, zat aanvankelijk 1.2 miljoen US dollar. Eerder dit jaar werd het totaalbedrag opgetrokken naar 1.6 miljoen US dollar. "Dit fonds maakt deel uit van een wereldwijd initiatief dat Newmont in april 2020 heeft aangekondigd om gastlanden en -gemeenschappen te helpen mensen te beschermen en te herstellen van de gevolgen van de pandemie", aldus Newmont Suriname.

Shirley Sowma-Sumter, Senior Director External Relations van Newmont Suriname, beloofde dat haar bedrijf zal blijven samenwerken met lokale overheden, medische en sociale instellingen en niet-gouvernementele organisaties. Newmont wil namelijk ervoor zorgen dat de financiële steun "de meest positieve impact zal hebben en de mensen zal bereiken die het hard nodig hebben". "Het doel van het bedrijf om waarde te creëren en levens te verbeteren door middel van duurzame en verantwoorde mijnbouw is nu relevanter dan ooit tevoren", schrijft het bedrijf.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel