Stelende neef aangehouden voor diefstal US$ 400

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

26 Maart 2021 10:22

Voor mij lezen

De 54-jarige M.S. meer bekend als ‘Foxoe’ is op donderdag 18 maart door de politie van het bureau Latour op zijn woonadres opgespoord en aangehouden voor stelen van US$ 400 van zijn nichtje. Zijn nichtje deed op diezelfde dag aangifte van diefstal tegen hem.

De aangeefster verklaarde aan de politie dat zij over de Indira Gandhiweg reed en in de nabije omgeving van Latour bood ze haar neef een lift aan. Daarbij hield zij M.S. voor dat zij even naar CBB zou gaan om enkele stukken in orde te maken. Bij aankomst te CBB Latour stapte de jonge vrouw uit en liet haar twee minderjarige kinderen met haar neef in de auto achter. Voordat zij uitstapte, plaatste zij haar tas op de achterzitting waar haar kinderen zaten.

Terwijl de aangeefster bezig was haar zaken af te handelen, merkte de dame op dat zij niet genoeg geld bij haar had en liep terug naar de auto. Tot haar verbazing trof zij haar neef die naar heel luide muziek luisterde op de bestuurderszitting die tegen de achterzitting was geleund aan.

Haar aandacht werd toen getrokken door de ritssluiting van haar tas en portemonnee die openstonden. Toen het nichtje geld uit haar portemonnee haalde, ontdekte zij dat zij maar US$ 85 dollar over had, in plaats van US$ 485.

Tot twee keren toe vroeg zij aan haar neef als hij dat geld had weggenomen. Echter ontkende hij dat. Ze handelde haar zaken af, waarna zij weer plaats nam in de auto en hield haar neef voor het politiebureau te zullen aandoen. Ter hoogte van het politiebureau vroeg M.S. zijn nichtje om even te stoppen om zijn dochter die in de nabije omgeving werkzaam is even te bezoeken. Hierna zag de benadeelde jonge dame hem niet meer en deed zij aangifte bij de politie.

Tijdens de aangifte bleek uit de administratie dat M.S. zich meermalen schuldig heeft gemaakt aan diefstallen. De politie stelde gelijk een onderzoek in, waaruit bleek dat de verdachte naar Winti Wai ging, waarbij bekenden hem met een geldbedrag in US$ zagen.

De verdachte neef werd diezelfde dag nog op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. Daarbij legde hij tegenstrijdige verklaringen af. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte M.S. in verzekering gesteld.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel