Ethische Commissie vindt geen malversaties bij SVB

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De Ethische Commissie van de Wereldvoetbalbond (Fifa) heeft geen corruptieve handelingen ontdekt bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dat heeft het mondiale orgaan in een mail medegedeeld aan het bestuur.

In een programma op een lokaal station zei voorzitter John Krishnadath dat leden een brief naar de Fifa hebben gestuurd over vermeende malversaties. Aan de hand daarvan stelde de commissie een onderzoek in en moest de SVB zich verantwoorden. Na onderzoek stelde de Ethische Commissie van de Fifa vast dat er, op basis van de aard van de zaak en de beschikbare informatie, geen aanwijzingen lijken te zijn voor een inbreuk op de Fifa Code of Ethics. Het onderzoek wordt daarom dan ook afgesloten.

Ondanks dat Krishnadath zegt zich niet druk te hebben gemaakt over de beschuldigingen, is hij opgelucht met het nieuws. "Ik heb vanaf het begin gezegd dat het mensen zijn die in het kader van de verkiezingen met modder smijten, omdat ze niet anders kunnen en derhalve proberen om aan, wat men noemt, karaktermoord te doen", zegt de voorzitter. Hij vindt het jammer dat het Surinamers zelf zijn die het bestuur in een kwaad daglicht willen plaatsen.

De bestuursverkiezingen bij de SVB zijn vervroegd van 5 april naar 20 maart. Krishnadath, die in 2013 voor het eerst als voorzitter werd gekozen en vier jaar later werd herkozen, ambieert een derde termijn van vier jaar. Tot nu toe is Ravin Changoer, voorzitter van de Surinaamse Worstelfederatie zijn enige tegenkandidaat. Echter, tot en met 13 maart kunnen er kandidatenlijst worden ingediend.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait