Sozavo maakt overstap naar girale betalingen

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Minister Uraiqit Ramsaran met zijn staf in gesprek met leden van de Surinaamse Bankiersvereniging. (Foto: CDS) next


Alle kasbetalingen van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) aan de verschillende doelgroepen, zullen in de toekomst giraal geschieden. Minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo heeft hierover gisteren vergaderd met de Surinaamse Bankiersvereniging. Alle lokale banken zullen bij het proces betrokken worden.

Tijdens de meeting heeft de Bankiersvereniging met een presentatie duidelijkheid verschaft over de betaalmethode. Naast de logistieke voordelen die de overstap zal opleveren, hoopt Ramsaran dat de doelgroep ook spaarbewust zal worden. Het overstappen van kas naar girale betaling moet ook gezien worden in het kader van de armoedebestrijding. Ramsaran wil in samenwerking met de Bankiersvereniging, bewerkstelligen dat de sociaal zwakkeren ook in staat zijn, hun eigen huisvesting te realiseren, schrijft de Communicatie Dienst Suriname.

Eblein Frangie, voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging meent dat deze transitie zal resulteren in een win-winsituatie voor alle partijen. De vereniging heeft de minister aanbevolen om de sociale uitkeringen op de banken te storten, zodat betrokkenen hun betalingen elektronisch kunnen doen. De bankiersvereniging vindt het belangrijk dat, zoveel mogelijk mensen in het banksysteem komen. “Deze uniformiteit van dit structureel proces resulteert en garandeert, dat ook deze betrokken, nieuwe rekeninghouders, uiteindelijk kunnen sparen voor een eventuele micro -onderneming, huisvesting of auto”, zegt Frangie.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait