Voorlopig geen bestuursverkiezingen bij SLM

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Er worden voorlopig geen bestuursverkiezingen gehouden bij de bond van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). De bestuursverkiezingen zouden vanwege de COVID-19-maatregelen in januari plaatsvinden. Marcia Clumper, secretaris van de bond, geeft in gesprek met Suriname Herald aan dat de bestuursverkiezingen alleen in een algemene ledenvergadering (alv) gehouden kunnen worden.

“De bestuursverkiezingen zijn verschoven. Volgens de statuten moeten er jaarverslagen worden overlegd. Ook de financiële cijfers moeten worden overlegd, maar dat kan ook niet omdat het in een algemene ledenvergadering moet plaatsvinden.”

De leden moeten goedkeuring geven aan wat je aan ze voorhoudt. Ze moeten ook inzage hebben in de stukken, zegt Clumper. De algemene ledenvergaderingen worden drukbezocht en het is vanwege COVID-19 daarom riskant om een alv te beleggen, deelt ze mee.

De voorzitter van de bond, Robby Maaijen, is eerder opgestapt omdat hij door de leden niet meer gewenst was als voorzitter. Hij had geen draagvlak meer onder de leden en dit is meerdere malen bekendgemaakt, zegt Clumper.

Ondervoorzitter Steven Samson is vanaf het vertrek van Maaijen belast met de leiding van het bestuur.

Simone Awanna

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait