Rechter betrapt getuige op meineed

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Kantonrechter Maytrie Kuldip Singh was donderdag genoodzaakt een proces-verbaal van meineed op te maken tegen een jonge vrouw die getuigde in een zedenzaak van haar stiefvader. De verdachte, Humphrey D. (60), wordt vervolgd voor seksueel misbruik van de minderjarige stiefdochter van de getuige, in juli vorig jaar.

De 23-jarige getuige zegt dat toen haar stiefdochter haar dat voorhield het wel geloofwaardig overkwam, omdat de verdachte enkele jaren geleden hetzelfde met haar en een nichtje van hem had gedaan. Hij heeft daarvoor enkele jaren gezeten. Ze heeft dit juli 2020 ook aan de politie verklaard en daarna nog eens in februari dit jaar.

Echter, de getuige beweerde donderdag herhaaldelijk dat ze zulks nimmer heeft gezegd aan de politie. Ze heeft dit alleen aan de vader van haar stiefdochter gezegd. Toen de rechter haar vroeg waarom ze blindelings een verklaring bij de politie heeft getekend, had ze geen antwoord daarop. De magistraat, die de getuige had voorgehouden dat ze bij het plegen van meineed de kans loopt om in de bak te belanden, raakte duidelijk geïrriteerd toen ze erbij bleef dat de verklaring die ze bij de politie heeft afgelegd, niet de juiste is.

Kuldip Singh vroeg de deurwaarder om de getuige onmiddellijk naar de arrestantenruimte af te voeren, om weer bij haar zinnen te komen. Nadat een andere zaak werd behandeld en de getuige weer werd afgeroepen, vroeg de rechter een proces-verbaal van meineed te laten opmaken, omdat ze onder ede heeft gelogen. De zaak wordt op 6 mei verder behandeld.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait