Vliegende Brigade sluit winkels

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


Winkels in Nickerie zijn gesloten door de Vliegende Brigade, die valt onder het Kabinet van de President. Dit gebeurde het afgelopen weekend tijdens het werkbezoek van president Chan Santokhi in Nickerie. Twee winkelzaken zijn gesloten.
 
De Economische Controle Dienst, de justitiële autoriteiten en het Bureau Nationale Veiligheid, die ook deel uitmaken van de Vliegende Brigade, hebben de controlewerkzaamheden verricht in Paramaribo en Nickerie. De eigenaar van Deng Wen Ju, kon geen geldige winkelvergunning tonen. Verder waren de prijzen van de basis- en strategische goederen veel hoger dan wat op de overgelegde aankoopbonnen stonden aangegeven. De andere winkelier Wan Sheng Long kon geen aankoopbonnen overleggen aan de onderzoek ambtenaren. Deze winkel werd ook gesloten. In de middaguren werd de winkelzaak weer opengesteld, nadat de winkelier zijn aankoopbonnen had kunnen tonen, meldt de Communicatie Dienst Suriname. 

Verder is er babyvoeding bij de winkelier aangetroffen die hoger in prijs werd verkocht. Lactogen Juniors met een inhoud van 800 gram SRD werd verkocht voor SRD 115 in plaats van SRD 112. Lactogen babyvoeding met een inhoud van 900 gram werd voor SRD 105 verkocht in plaats van SRD 86,50. De prijzen moesten meteen worden teruggedraaid. Ook zijn er vervallen flessen wasverzachter van het merk Downy aangetroffen. Deze zijn terstond vernietigd. Verder hadden enkele producten geen prijsaanduiding. De winkeliers werden erop gewezen, dat de prijsaanduiding verplicht is en deze terstond aangebracht moeten worden. Tijdens de controlewerkzaamheden heeft de Vliegende Brigade ook nog lege smokkel sigaretten dozen in de vuilnisemmer aangetroffen. Verder waren er klanten, die smokkelsigaretten kwamen kopen. Echter zijn na onderzoek in de winkel en het magazijn geen smokkelsigaretten aangetroffen. 

Tijdens de controles bij andere winkels zijn meerdere overtredingen geconstateerd. Zo was ergens de weegschaal niet geijkt en er konden geen inkoopbonnen van kippenbouten van het merk Rockingham worden overgelegd. Tegen twee importeurs, waaronder Belem Imports en Shen Long Company N.V. is er opgetreden en deze zijn door de Vliegende Brigade gesloten. Het ministerie van EZ zal er alles aan doen om ongebreidelde prijsstijgingen de kop in te drukken en te allen tijde de consument te beschermen.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait