Verdachten beroving halsketting achterhaald en opgesloten

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Leden van het Regio Bijstandsteam Oost (RBTO) hebben op 22 februari de 27-jarige B.A. en de 28-jarige H.D. voor diefstal middels geweldpleging te Stolkerstijver opgespoord en aangehouden. Een benadeelde deed op 20 februari aangifte bij de politie dat zij aan de Industrieweg door een onbekende man was beroofd. Nadat hij het strafbare feit had gepleegd, koos hij het hazenpad.

Uit het voorlopig onderzoek kwam naar voren dat de verdachte B.A. samen met de verdachte H.D. in een voertuig zat. Op een gegeven zei B.A. dat hij zijn voertuig zou bijtanken bij een pompstation in de nabije omgeving. Bij die gelegenheid stapte H.D. uit de auto en zei tegen B.A. dat hij even kon wachten totdat hij terug was gekeerd.

Volgens verklaring van B.A. had hij niet gewacht bij het pompstation zoals H.D. hem dat voorhield. Hij vervolgde zijn weg via de Klepperweg in de richting van de Toekomstweg, waar hij een tussenstop had gemaakt om drugs te kopen. Terwijl hij daar aan het roken was, rende H.D. zijn richting op en nam vervolgens plaats op de achterzitting van het voertuig. B.A. aarzelde niet en nam plaats achter het stuur en reed samen met Deira weg.

Tijdens het rijden toonde H.D. zijn kompaan B.A. een gouden halsketting, waarna zij richting Lelydorp reden, waar de halsketting aan ene L. werd verkocht. Na het strafbare feit te hebben gepleegd, koos B.A. ervoor om twee dagen bij zijn vader te logeren in het district Para. Kennelijk deed hij dit om uit handen te blijven van de politie. Hij werd samen met H.D. aangehouden te Stolkertsijver, waarna zij werden overgedragen aan de politie van Recherche Paramaribo.

H.D. ontkent het strafbare feit te hebben gepleegd, terwijl B.A. het omgekeerde verklaard. De weggenomen gouden halsketting is nog niet achterhaald. Het tweetal is na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait