Basisschool Poesoegroenoe draait weer normaal; school schoongemaakt

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De leerlingen van de basisschool te Poesoegroenoe gaan weer naar school. De ressortraadsleden hebben het gebouw schoongemaakt. Schoolleider Paul Redmond is blij met de directe oplossing vanuit het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). De kernleden van de Nationale Partij Suriname (NPS) in het dorp hebben volgens het schoolhoofd ook een bijdrage geleverd.

“Het zorgpunt over de schoonmaak is er niet meer. ROS-minister Gracia Emanuël heeft voor de oplossing gezorgd en de school draait weer normaal. Het is niet bekend hoelang deze mensen ingezet zullen worden, maar ik ben blij met de oplossing waarvoor er nu is gezorgd. De school beschikt al jaren niet over schoonmaaksters, tuinlieden en een wachter,” vertelt de voor nu blije schoolleider in gesprek met Suriname Herald.

Een van de leslokalen wordt schoongewassen. Foto: Suriname Herald

Minister Emanuël zegt dat ze inderdaad een beroep heeft gedaan op de ressortraadsleden om te helpen, omdat de leerkrachten hebben aangegeven, dat ze niet meer zouden schoonmaken. De rr-leden zijn nog niet klaar, omdat het schoolterrein behoorlijk vies is. De scholen waren gesloten en bij de herstart is er ook niets gedaan, waardoor het werk een beetje zwaar is. Het terrein was verwaarloosd en er stond hoog wied.

De leden doen hun best om de schoonmaakwerkzaamheden deze week af te ronden. Dit gebeurt in samenspraak met de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens. “Ik heb graag dat de leerlingen naar school gaan en heb daarom ingegrepen. Het zijn alle rr-leden, die nu bezig zijn met de schoonmaak van de school en het wassen van het gebouw,” zegt de minister.

Ze heeft al iemand uit Paramaribo bereid gevonden die naar het gebied zal vertrekken om schoonmaakwerkzaamheden te doen, totdat de onderwijsminister met een oplossing komt in deze kwestie. Ook de school te Apomatapu draait weer normaal.

Simone Awanna

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait