Bond AZP in sitdownactie

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De Algemene Bond van Personeel in dienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABPLAZ), is vanaf vandaag in een sitdownactie. De leden van de bond hebben dit besluit gisteren tijdens een algemene ledenvergadering (ALV) genomen. Het personeel wil dat brandende zaken besproken worden. Onderhandelingen over de secundaire voorwaarden, die sinds begin januari 2021 hervat moesten worden en de escalaties tussen medewerkers van de afdeling Educatiecentrum en de manager daar, behoren tot enkele van deze punten.

Het bestuur van de ABPLAZ probeert vanaf 23 oktober 2020 middels dialoog met de minister van Volksgezondheid oplossingen te vinden voor problematiek, waarmee zij geruime tijd in het ziekenhuis te kampen heeft, laat het ABPLAZ weten in een persbericht. Een aangewezen team geleid door de directeur van Volksgezondheid is tot twee keer toe onvoorbereid naar de meeting met het bestuur geweest, wat niet in goede aarde is gevallen bij het bestuur. Documentatie die door het bestuur al bij het eerste gesprek met de minister is overhandigd, bleek niet te zijn doorgenomen.

Bij het laatste gesprek tussen het team van Volksgezondheid en het bestuur van de ABPLAZ op 11 februari zijn er wederom geen oplossingen aangedragen door het team, terwijl dit een concrete afspraak was tussen partijen. Er is daarna weer afgesproken dat er op kort termijn een meeting zou komen tussen het bestuur van de ABPLAZ, de directeur van het AZP en het team van Volksgezondheid. Hiervoor is de voorzitter voor het laatst door de directeur van Volksgezondheid gebeld met een tentatieve datum van 24 februari. De bevestiging vanuit de directeur, die zou volgen op 19 februari, is uitgebleven. Aan de minister en het team van Volksgezondheid is door het bestuur duidelijk gemaakt, dat de ABPLAZ sinds april 2020 in beraad is.

Het bestuur heeft ook aan de directeur van het AZP middels mailwisseling gevraagd om ontvangen te worden voor het bespreken van brandende zaken binnen de instelling. Tot op heden is er geen reactie van de directeur ontvangen. Het personeel is niet te spreken over de wijze waarop de directie van het AZP en het ministerie van Volksgezondheid met hun belangen omgaan.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait