Staatsolie schenkt voertuig voor ordening goudsector

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous General manager unit OKGS, Wilson Balansi (rechts), heeft de sleutel van het nieuwe voortuig ontvangen van president-commissaris Leo Brunswijk. Links Eddy Fränkel, Deputy Director Power & Sustainable Energy Staatsolie. next


Staatsolie Maatschappij Suriname ondersteunt het werk van de unit Ordening Kleinschalige Goudsector (OKGS). Het staatsbedrijf heeft gisteren een voertuig ter beschikking gesteld aan de OKGS voor uitvoeren van werkzaamheden. De overdracht van het splinternieuwe voertuig vond plaats op het hoofdkantoor van Staatsolie.

General manager van de commissie OKGS, Wilson Balansi, ontving uit handen van de president-commissaris van Staatsolie, Leo Brunswijk, de autosleutel. Namens Staatsolie was Eddy Fränkel, Deputy Director Power & Sustainable Energy, aanwezig. Het onder controle houden van de activiteiten die betrekking hebben op de kleinschalige goudmijnbouw, is het hoofddoel van de unit OKGS. Om het werk van OKGS beter te kunnen faciliteren, ondersteunt Staatsolie de commissie, meldt het bedrijf.

Het uitvoeren van kleinschalige goudwinning brengt risico’s met zich mee, in het bijzonder bij de hoofd- en hulpdammen van Afobaka. De unit voert zijn werkzaamheden ook in het gebied rondom de Afobakadam uit. Het bewaken van de dam-integriteit is ter beheersing van het risico op een dambreuk, waarbij stroomafwaarts gelegen gebieden, zoals Brokopondo, Para, Wanica en Paramaribo onder water zouden kunnen komen te liggen. Met een sterkere handhaving wordt de integriteit van de dam beter gewaarborgd.

De unit OKGS werd vorig jaar geïnstalleerd, waarmee ook illegale kleinschalige goudwinningsactiviteiten worden tegengegaan. Op deze manier wordt bewerkstelligd dat de kleinschalige goudwinning ook op een verantwoorde manier kan bijdragen aan de economie van Suriname.
https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait