Belfort: “Ik loop niet achter een leugenaar”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

“Ik kan niet achter een leugenaar aanlopen”, zegt ABOP-assembleelid Edward Belfort, in gesprek met Suriname Herald, over het feit dat hij zich vrijdag heeft onthouden van stemmen tijdens de motie die de coalitie in De Nationale Assemblee (DNA) heeft ingediend. In de motie werd gevraagd New Surfin NV te ontmantelen en de handelingen terug te draaien.

“Het is ernstig wat er gaande is in deze kwestie.” Belfort vraagt zich af hoe er een oprichtingsakte is opgemaakt bij KKF als nu wordt gezegd dat de NV nooit heeft bestaan. Het assembleelid van de coalitie wil weten vanwaar de inbreng van SRD 510.000 vandaan komt. Hij zegt dat de zaak nu bij de procureur-generaal (pg) ligt, hoewel hij het niet bij de vervolgingsbaas heeft gelegd, was dat ook zijn plan. Belfort legt uit dat met de oprichting van de NV de Grondwet alsook de comptabiliteitswetten zijn overtreden. “Er zijn miljoenen leugens, maar er is maar één waarheid.”

In de moties van de oppositie werd gevraagd om het vertrouwen in de ministers
Armand Achaibersing (Financiën en Planning) en Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking) op te zeggen. Echter zijn deze moties gesneuveld.

Belfort verwijt beide bewindslieden alsook president Chan Santokhi van het verspreiden van leugens. “Waarom heeft het parlement Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld als Ramdin en Achaibersing vrijuit gaan?”, vraagt hij zich af.

Op de vraag als hij zich nog thuis voelt in de coalitie zegt hij: “Ik ben in DNA namens het volk. Ik ben gekozen voor vijf jaar.”

Belfort zegt dat hij deze issue niet zo zal laten. “De president heeft mijn vragen over New Surfin NV niet beantwoord. Dit siert een ex-commissaris van politie niet. Santokhi doet precies wat Bouterse heeft gedaan. Zelfs een kind van de lagere school ziet dat er iets mis is.”

Belfort zegt dat zijn houding niets met teleurstelling te maken heeft. Integendeel zijn aan hem verschillende posities aangeboden binnen parastatale bedrijven. Hij heeft die geweigerd, omdat hij in het parlement wilde blijven. Het ABOP-assembleelid noemt de oprichting van New Surfin NV een kardinale fout waaraan hij zijn naam niet wil bevlekken.

Belfort: “Ik heb niets tegen de persoon Santokhi. Ook ik heb op hem gestemd om hem tot president te maken. Tot driemaal toe heb ik deze president betrapt op leugens.” Hij noemt de kwestie van de zeventig politierekruten die naar zeggen van de president niet voldeden. Volgens Belfort heeft de president dit niet kunnen weerleggen.

Vervolgens typeert Belfort de brief waarin het staatshoofd aangaf dat de NDP’er Sergio Akiemboto nog assembleelid is ook als een leugen. “De president vertelt constant leugens.”

Naomi Hoever

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait