Nieuwe PTC-ondertitel onthuld

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

1 Maart 2021 08:17

Voor mij lezen

Het Polytechnic College (PTC) heeft zijn nieuwe logo en ondertitel onthuld. Vanaf 22 februari is de benaming van de ondertiteling van het Polytechnic College Suriname gewijzigd van Institute for Higher Vocational Education naar University of Applied Sciences.

De nieuwe benaming sluit direct aan bij de samenwerkingen op nationaal en internationaal niveau en dit is van het grootste belang voor het invullen en realiseren van de ambities en het aanbod van het PTC in het wereldwijde onderwijs van vandaag en morgen.

De nieuwe benaming van het PTC ‘Applied Sciences’ geeft aan dat het instituut nog meer research gaat hanteren, die toepasbaar is in en voor de samenleving. Het PTC zal dit met name doen bij de technische wetenschappen aangezien het college technisch georiënteerd is en blijft. Des te meer de aansluiting van de titel die afgestudeerden van het PTC dragen: Bachelor of Applied Technology (B. Tech) en Master in Engineering (Meng).

Het PTC verzorgt vanaf 21 februari 1997 technisch hoger beroepsonderwijs in Suriname. Gedurende deze 24 jaar is de ondertitel vaak verschillend geïnterpreteerd door stakeholders, omdat niet altijd direct duidelijk was op welk niveau het PTC onderwijs verzorgde.

Deze wijziging brengt onder meer met zich mee:
– de verdere professionalisering van het gehele PTC, onder meer door de opbouw van de PTC-organisatie met de instelling van een PTC-Onderwijsinstituut (bacheloropleidingen) en een PTC-Kennisinstituut (MBA-opleidingen, lectoraten, masterclasses, consult);
– de profilering van het PTC in de samenleving van Suriname (als eigentijdse kennisbron en als Research centrum);
– het formeel zichtbaar maken van haar BaMa-structuur;
– het geven van invulling aan de meerjarige samenwerking met onder meer Saxion University of Applied Sciences (Nederland) aan te geven;
– het aangeven als markering als voorbode van het project ’25-jarig hoger beroepsonderwijs (hbo/wo) in Suriname (1997-2022)’ en voor de Caricom-regio.

De directie en het management van het PTC hebben dit heugelijk feit gedeeld met hun stakeholders middels een Zoomsessie op 22 februari. Onder de genodigden waren ook de vertegenwoordiger van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Gracia Ormskirk, directeur Beroepsonderwijs en leden van het management van Saxion University of Applied Sciences.

PTC-directeur Robby Holband heeft een woord van dank uitgesproken aan alle stakeholders die hebben bijgedragen tot het behalen van deze mijlpaal, waaronder het personeel, de studenten, het huidige bestuur en ook alle voormalige besturen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel