Vrouwelijke DNA-leden vragen bijzondere vergadering aan op dag van de vrouw

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Vrouwelijke DNA-leden hebben het initiatief van hun evenknie, de NPS’er Patricia Etnel, om een buitengewone vergadering op de ‘Internationale Dag’ van de vrouw uit te schrijven, ondersteund. Etnel spreekt van een gezamenlijk initiatief. “Het idee wordt gedragen door de vrouwen van het parlement.” Zij legt uit dat de verharding in de samenleving steeds ergere vormen aanneemt. Negativiteit wordt breed uitgemeten, stelt zij.

Etnel zegt dat kansen en mogelijkheden heel weinig worden belicht. “Wij willen als vrouwen van het parlement gaan voor meer invloed met impact, waarbij wij meer positiviteit uitstralen.” De politica vindt dat het bovengenoemde op 8 maart zichtbaar moet zijn, als de vergadering tenminste wordt uitgeschreven. De indeling van de geplande vergadering zal samen met DNA-voorzitter Marinus Bee gemaakt worden.

Etnel verwacht dat er daarna een bepaalde statement wordt gemaakt, zodat de kansen van haar seksegenoten in de maatschappij meer worden belicht. Hiermee hoopt zij dat taboes doorbroken worden, vooral het praten over seksueel geweld. “Het moet stoppen dat wij op een bepaalde manier blootgesteld worden. We moeten positiever belicht worden. Dit moet ervoor zorgen dat vrouwen zich gesterkt en geschraagd voelen. Wij willen hiermee power en positiviteit belichten.”

Het schrijven gedateerd 23 februari is gericht aan de parlementsvoorzitter. Daarin wordt een buitengewone openbare vergadering aangevraagd. Het agendapunt is invloed met impact; meer positiviteit uitstralen. De vrouwen stellen dat de vergadering van nationaal belang is. De brief is medeondertekend door DNA-vertegenwoordigers van VHP, ABOP en de NDP.

Naomi Hoever

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait