Alleyne wil geen gedoogbeleid maar sancties tegen malafide winkeliers

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Als het aan Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring Suriname ligt, komt er liever vandaag dan morgen een oplossing voor de aanhoudende verhoogde winkelprijzen. De consumentenwaakhond vreest het ergste met de verhoging van de benzineprijzen, die gisteren zijn ingegaan.

Verder is hij bevreesd dat de samenwerking met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maakt dat de officiële wisselkoers die nu SRD 14.29 is, wordt opgetrokken naar de straatkoers. Hij voorziet grote problemen als gevolg van de twee eerdergenoemde punten.

Zijn organisatie heeft regelmatig contact met het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). Alleyne is van oordeel dat het departement zich nog teveel richt op het halen van vervallen producten van de schappen en weinig doet aan de prijsverhogingen.

Het valt hem op dat winkeliers hoge winsten willen maken. “De prijzen gaan niet evenredig omhoog. De prijsstijgingen zijn meer dan evenredig. Wij zijn geen regering en houden slechts een vinger aan de pols. In het uiterste geval kunnen we onze stem laten horen.”

Hij merkt op dat het ministerie van EZ een gedoogbeleid voert op dit vlak. Volgens zijn informatie blijft het optreden tegen de winkeliers uit. Als voorbeeld haalt hij een baal meel aan, die voor SRD 120 wordt opgekocht bij de producent en door de winkelier wordt aangeboden voor SRD 300.

Alleyne stelt voor dat het ministerie begeleiding geeft aan het bedrijfsleven voor wat betreft prijscalculaties.

Naomi Hoever

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait