Sampie: “Geen juridische basis om dubbele functie af te staan”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Assembleelid Edgar Sampie (ABOP) toucheert maandelijks ook een salaris bij het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie. In gesprek met Suriname Herald zegt hij, dat er geen juridische basis is die hem dwingt om deze tweede functie af te staan. Hij is administratief medewerker op dit departement.

“Ik wil die functie wel inleveren maar de juridische basis, die mij moet dwingen om de andere functie terzijde te leggen is er niet. Als het moment daar is, dat we in DNA moeten werken aan de juridische basis voor deze gevallen wil ik wel mijn bijdrage leveren. Laten we alvast werken aan die wet, de juridische basis die moet komen en dan wordt die functie ingeleverd,” deelt hij mee.

Wat voor het assembleelid vooral belangrijk is, is dat hij wel terug moet kunnen naar zijn oude functie na zijn DNA-lidmaatschap omdat er volgens hem geen pensioenregeling is voor volksvertegenwoordigers. Er moeten daarover duidelijke afspraken worden gemaakt. “Ingeval ik een DNA-pensioen krijg, dan hoeft het niet want als assembleelid wil ik niet thuis gaan zitten zonder een salaris,” vindt Sampie.

Ook de kwestie van assembleevoorzitter Marinus Bee die nog als beleidsadviseur in dienst is van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), is nog niet opgelost. ROS zoekt nog steeds de juiste juridische basis om hem uit die functie te halen, maar die is er niet, haalt hij aan.

De assembleevoorzitter had vrijwillig een brief geschreven om die functie in te leveren, maar nog steeds is deze kwestie niet opgelost. “Laten we eerst werken aan die wet, het juridische dwangmiddel en dan kan de functie neergelegd worden,” aldus het DNA-lid. De kwestie over de dubbele functies is vaker aan de orde geweest in De Nationale Assemblee (DNA).

Simone Awanna

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait