PTC ondergaat naamsverandering

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Het Polytechnic College (PTC) heeft zijn naam maandag officieel veranderd in PTC Institute Univeristy of Applied Sciences. Directeur Robby Holband zegt dat dit is gedaan in het kader van het internationaliseren en om tegemoet te komen aan de lokale behoefte. Ook is rekening gehouden met een feilloze aansluiting van bachelor- en masterstudenten van het PTC, die verder in het buitenland willen studeren. De oude naam was PTC Institute for Higher Vocational Education.

Het was volgens bestuursvoorzitter Ashok Rambali geen gemakkelijk besluit. Bestuur, directie, staf en studenten hebben een aantal zaken op een rijtje gezet om te komen tot een naam die voldoet aan de internationale trend. Genodigden die de onthulling van de nieuwe naam meemaakten via Zoom zijn blij met de verandering.

Malty Dwarkasing, directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, uitte bewondering voor de voortdurende aanpassingen binnen het PTC. "We zijn verheugd dat het college steeds kijkt hoe het kan vernieuwen en internationaal verder kan aansluiten." Ze voegde eraan toe dat het PTC meerwaarde heeft bij het leveren van goede krachten voor de arbeidsmarkt. "We zien ook tegemoet hoe het PTC deze gekwalificeerde arbeidskrachten die de markt nodig heeft zal leveren."

Ook Roy Adema, oprichter en geestesvader, is ingenomen met de groei die PTC heeft kunnen verwezenlijken en hoopt dat het doel om te gaan voor internationalisering hiermee wordt bereikt. Holband zei dat het aantal van twaalf bacheloropleidingen en twee masterstudies komend jaar zal worden uitgebreid met nog drie bacheloropleidingen: Veiligheid, Toerisme en Ondernemerschap.

In samenspraak met Suriname Hospitality and Training Centre, een MBO- toerismeopleiding, is nagegaan hoe PTC kan bijdragen aan de verdere vorming van deze studenten. Het PTC hoopt binnenkort met ondersteuning van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank drie specialisaties te kunnen presenteren: ICT, Robotics en Data Science. In samenspraak met de ICT-Associatie is gekeken hoe deze specialisaties hier kunnen worden ontwikkeld", vertelde Holband.

Het streven is komende week met de nieuwbouw te beginnen op terrein dat het PTC twee jaar geleden van de regering heeft gekregen dicht bij de Anton de Kom Universiteit. De financiering geschiedt met een lening van de Hakrinbank. De nieuwbouw zal in fasen worden gerealiseerd, met als eerste de bouw van vier lokalen. In de tweede fase zullen de barakken die zijn opgezet voor een ander project naast het terrein worden omgebouwd tot leslokalen.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait