Ambtenaren voelen zich gedupeerd door late stortingen overheid

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Ambtenaren, ook leerkrachten, voelen zich gedupeerd door de late stortingen van de overheid naar de andere banken toe. Het gevolg hiervan is dat het aflossen van schulden niet op plaatsvindt, omdat het geld ook niet op tijd wordt overgemaakt. Dit is al maanden het geval. Cliënten van onder andere de Finabank moeten, buiten hun schuld om, een boeterente betalen. Het is al langer dan drie maanden dat cliënten hiermee worden geconfronteerd. Hun schulden bij de banken worden niet op tijd afgerekend ondanks het geld wordt ingehouden.

Een leerkracht vertelt dat zij al jaren een lening heeft bij de Finabank. Tot haar verbazing, krijgt zij al drie maanden een sms vanuit de bank dat ze haar lening bij de bank niet op tijd aflost en boeterente moet betalen, terwijl dit niet waar is.

“De aflossing van mijn schuld wordt maandelijks afgetrokken van mijn salaris door de overheid. De inhouding wordt door de bank zelf gepleegd wanneer mijn salaris is gestort. Het geld komt niet eens in mijn handen. Hoe komt het dan dat ik nu sms’jes krijg om SRD 300 te gaan storten als boete, omdat ik laat stort voor de bank. Ik ben naar de bank geweest om na te trekken wat er aan de hand is, maar niemand kan mij duidelijk aangeven wat er is gebeurd. Het enige dat aan mij gezegd is, is dat mijn aflossing laat wordt gestort en ik boeterente moet betalen,” vertelt de bezorgde onderwijsgevende.

Een ambtenaar vertelt dat zij het ook niet kan begrijpen waarom zij nu een boeterente van SRD 300 moet betalen bij de Finabank. Zij geeft aan dat haar aflossing via de bank geschiedt en de inhouding wordt ook door de bank gedaan. Hoe komt het dat ik nu boeterente moet betalen aan de bank vanwege late stortingen, vraagt zij zich af.

“Ik moet boete gaan betalen, omdat lanti no stort moni gi den bank. Waar ga ik het geld vinden, want het wordt ingehouden. We leven in een dure tijd en dit is buiten mijn schuld om. Niet alleen ik ervaar dit, maar ook tal van andere ambtenaren hebben hiermee te maken. De bank heeft sinds december niet ontvangen en dat komt niet door mij, maar door de late storting van de overheid want mijn inhouding vindt plaats op mijn loonslip,” merkt ze op.

Suriname Herald heeft meerdere keren geprobeerd om een reactie te krijgen van de directeur van de Finabank, Eblein Frangie, echter zonder resultaat. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken, om een reactie gevraagd zegt hiervan niet op de hoogte te zijn. Volgens hem worden de salarissen wel op tijd gestort.

Simone Awanna

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait