Oost-Suriname krijgt gevangenis

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Als het aan het ministerie van Justitie en Politie ligt verrijst er een penitentiaire inrichting in Oost-Suriname. De bouw staat in lijn met de gedachte van het Openbaar Ministerie om de rechtspraak in het land te decentraliseren, meldt Juspol in een persbericht. Momenteel zijn er penitentiaire inrichtingen in Paramaribo, Wanica en Nickerie.

Beleidsadviseur Georgine Acton belast met de reorganisatie van het Korps Penitentiaire Ambtenaar en projectcoördinator Jeugdcorrectiecentrum (JCC) heeft een presentatie gehouden voor Juspol-minister Kenneth Amoksi, voorzitter Marinus Bee van De Nationale Assemblee, parlementariër Edgar Sampie en Olton Helstone, directeur Operationele Dienst. Hun kanttekeningen en opmerkingen worden meegenomen bij het verfijnen van het concept.

Amoksi was in elk geval ingenomen met de presentatie en wees op het spin-offeffect. "Dit project is belangrijk. Het gaat om decentralisatie, economische activiteiten die ontplooid zullen worden, werkgelegenheid, kortom een keten van activiteiten brengen wij naar het oosten", aldus de bewindsman.

Bee sprak van "een gedurfde initiatief". Hij haalde voorbeelden aan van de vele ongemakken die het uitzitten van een straf buiten het woongebied met zich meebrengt voor gedetineerden. De DNA-voorzitter kijkt uit naar meer gedetailleerde informatie om betere ondersteuning te bieden. Sampi was onder meer benieuwd naar de impact van het project voor Oost-Suriname. Afgesproken is dat Acton in de verdere aanpak ook voor Bee en de raad van ministers een presentatie zal houden.

https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait