Tot februari gelegenheid teruggave gestolen staatsgoederen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

13 Februari 2021 05:50

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken geeft personen die onrechtmatig goederen van de overheid - onder meer auto’s en bussen - bij zich houden, tot uiterlijk eind deze maand de gelegenheid ze vrijwillig terug te bezorgen. Aanvankelijk zou hij op 1 februari de lijst van vermiste goederen overhandigen aan collega Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, die op zijn beurt de politie moest inschakelen om de mensen op te sporen. “We moeten heel wat namen nog achterhalen en moeten daarom de zaak nog tot het einde van deze maand uitstellen”, zegt Nurmohamed in gesprek met de Ware Tijd.

Van de 50 bussen die zijn gekocht, is maar de helft ingeleverd. Twintig personenauto's terugbezorgd en er ontbreken nog dertig. Twee maaiboten die zoek waren zijn intussen teruggebracht. Daarnaast is Nurmohamed aan het onderzoeken wat het aantal tractoren is dat is aangeschaft. Slechts twee zijn terecht.

De minister laat zich niet uit over de 150 voertuigen van verschillende merken van diverse ministeries die rond het einde van het vorige bewind zijn ver beneden de waarde verkocht. Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday is al bezig met een onderzoek. "Het is een vrij lijvig dossier en heel veel mensen zijn verhoord", aldus Nurmohamed.

De bewindsman zei onlangs tegen de krant dat door een ernstig tekort aan voertuigen de regering binnenkort via aanbesteding tweedehands auto's zal kopen voor gemiddeld 10.000 US dollar per stuk."Om wat voor reden dan ook zijn heel veel voertuigen kort vóór de verkiezingen van 25 mei verkocht", zei Nurmohamed.

Het ministerie onderzoekt ook hoeveel huurpanden de staat heeft. Het gaat om een zaak die in zijn ogen erg onoverzichtelijk is. "Er is geen beleid hierop losgelaten, omdat soms het functioneren van de directeuren was lamgelegd. Er waren speciale commissies bij de ministeries en de directeuren werden niet betrokken", aldus Nurmohamed.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel