Unicef doneert apparatuur voor kinderbeschermingsproject

Patrick Matala van Unicef overhandigt aparatuur aan minister Kuldipsingh. Foto: AW en J
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

12 Februari 2021 17:30

Voor mij lezen

De program manager van het Kinderfonds van de Verenigde Naties in Suriname (Unicef), Patrick Matala, heeft gisteren apparatuur overhandigd aan minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. De apparatuur is geschonken in verband met het pilotproject ‘Casemanagement- en doorverwijssysteem’ voor kinderen.

Het doel van dit project is om te raken tot een doorverwijssysteem, zodat de gevallen waarbij kinderen bescherming nodig hebben, worden doorverwezen. Hiermee wordt er geprobeerd om kinderen zo gauw als mogelijk de nodige hulp te bieden.

De aangeboden apparatuur is van eminent belang voor het opzetten van een effectief en efficiënt tracking- en datasysteem, waarbij alle ingekomen en verwerkte informatie centraal wordt opgeslagen.

Gelet op het beleidsgebied van het ministerie zal dit zeker bijdragen aan de verbetering van de bescherming van het Surinaamse kind, bij de aanpak van het fenomeen kinderarbeid. Alle gevallen van kinderarbeid die binnenkomen, zullen geregistreerd worden en waar nodig worden doorverwezen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel