Asycuda-systeem sinds zaterdag buiten werking

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


Het Asycuda-systeem van de douane is sinds zaterdag uitgevallen. Dit gebeurde na de grote stroomstoring. Minister Armand Achaibersing van Financiƫn & Planning om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij voor het eerste geconfronteerd is hiermee. Er wordt met behulp van de consultant het systeem weer opgestart. "We gaan direct maatregelen treffen om dit te voorkomen dat dit zich herhaalt bij elke stroomonderbreking", zegt de bewindsman.

Intussen is het woensdag en alle in- en uitvoer ligt stil op de haven. Boten kunnen niet geladen en gelost worden. Dit zorgt voor veel schade en ongerief. Assembleelid Asis Gajadien, voorzitter van de vaste commissie van Financiƫn, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het niet acceptabel is dat het systeem zoveel dagen niet werkt. Volgens hem wordt het tijd dat de regering ingrijpt bij de douane.

Gajadien heeft ook aan de bel getrokken bij de directeur van de Belastingen. Nu wordt er voorlopig handmatig belangrijke goederen afgehandeld, terwijl de buitenlandse consultant ingeschakeld is om het systeem weer operationeel te krijgen.

Ondernemers die ook niet in het systeem kunnen en hun goederen niet kunnen inklaren en uitvoeren, vragen zich af wie voor de schade zal opdraaien.


https://www.shoeket.com

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait